Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogózni szeretnék, válaszoln...

Robogózni szeretnék, válaszolnál pár (hülye) kérdésemre?

Figyelt kérdés

Jövő tavasszal szeretnék robogót vásárolni, 15 éve autózom és rájöttem, hogy pár km-en belül élem a hétköznapokat, minek autózni, a robogó gyorsabb és kényelmesebb (meg vagányabb is, na:).

Egy használt 50-es Vespában gondolkodom (pláne vagányabb) , de nagyjából szeretném belőni, hogy még milyen járulékos költségeim lehetnek, így kérlek segíts pár tippel.

Mi az amit lényegében muszáj és amit ajánlott még vennem (plexi? doboz/csomagtartó? ponyva mivel utcán állna?gumiszőnyeg? riasztó?lökhárító?) A praktikus dolgokra hajlandó vagyok áldozni, de csicsa marhaságot nem szeretnék.

Na meg persze egy vezetéstechnikai tréning, mert nem akarom letudni azzal, hogy "felülök rá oszt hajtom", ha van bevált csapatod, írd meg kérlek.

Vásárlás előtt mondjuk bérelnék pár napra egyet...

Bármilyen kezdő robogósoknak szóló tippet, linket szívesen veszek - akár a Vespára is - és nagyon megköszönöm.

2014. aug. 20. 14:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Parkolóházra nem tudok válaszolni, sose álltam még meg ilyen helyen. Az emelkedővel szerintem nem lesz gond, felmegy az, csak lassan. :)

Egyébként én írtam, hogy 16 collos kerekekkel rendelkező robogót érdemes venni. Tapasztalatból írtam, nekem is egy Malaguti Ciak-om van most. Előtte egy Jamaha Jog-om volt, ég és föld a különbség kényelemre. Kicserélni nem lehet a kerekeket, d manapság nagyon sok típust találni, ami nagy kerekes, nem okoz gondot ilyet találni. Nem tudom, újat vagy használtat szeretnél venni? Ha gondolod, írok pár nagykerekű típust, amire érdemes lehet rákeresned, és utánaolvasni.

2014. aug. 21. 10:28
 12/14 A kérdező kommentje:

Megköszönöm, ha írsz pár nagyobb kerékkel rendelkezőt, főleg a retrosabb vonal tetszik.

Amúgy mondjuk 11 és 12 colos között gondolom nem érezném a különbséget stabilitásban vagy kátyúkat illetően, ugye?

2014. aug. 21. 22:40
 13/14 anonim ***** válasza:

11 és 12 coll között valóban nincs nagy különbség. Amúgy jó pár olyan robogó van, aminek a felnije csak 10 collos, ellenben ballonos kereke van, ami azért nagyban javítja a menetkomfortot. Pl a Piaggio Typhoon vagy a Yamaha BWS ilyen.

Írok pár nagykerekűt, hátha megtetszik valamelyik: Aprilia Scarabeo, Piaggio Liberty, Malaguti Ciak, Malaguti Centro, Honda SH50, Honda Sky 50, Italjet Torpedo, Aprilia Sportcity (ez csak 14 collos!), Yamaha Why 50, Motowell Retrosa, Kymco People.

Nagyjából ennyi jut most eszembe. Remélem lesz olyan, ami megtetszik.

Amúgy én is nagyon szeretem a retrós robeszokat, nagy kedvencem a Honda Shadow Joker 50 és az Aprilia Mojito 50. A Vespa-król nem is beszélve. Csak sajnos nekem ezek túl drágák voltak, így maradtam végül a Ciaknál.

2014. aug. 22. 12:32
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, nagyon sokat segítettél, elkezdtem őket nézegetni.
2014. aug. 24. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!