Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért izzít össze-vissza az...

Miért izzít össze-vissza az autóm?

Figyelt kérdés
Most kezdett el szórakozni, hogy amikor az izzító jel világít akkor 1 fordulásra beindul, amikor pedig nem villan fel akkor tekergethetem de hiába. :( (Volkswagen Polo dízel)

2014. aug. 19. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Mikori verda ez?

Mérd meg a relét, hogy izzít-e?

2014. aug. 20. 08:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Nézz egy hibakódot! Valószínűleg vagy az izzításvezérlőre, vagy valamelyik izzítógyertyára valószínűleg dob majd valami hibát.
2014. aug. 20. 08:51
 3/8 anonim válasza:
Hiba oka az is lehet, hogy már nincs elég kompresszió a motorban. De még igy is éveket elmehet motor generál nélkül. Megoldás, kézi izzítás. 5. éve használom igy.
2014. aug. 20. 11:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

2000-es a gépezet. Amikor az izzítás világít akkor tudom hogy pöccre indul, ha nem akkor tekergethetem össze vissza nem fog beindulni. Most 40-50x ráadtam a gyújtást (nem is indítgattam, mert tudom hogyha világít beindul ha nem akkor nem) és mind felvilágított.

2014. aug. 20. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Az enyém 2005-ös, de az izzítás ikont még soha nem láttam világítani a műszeregységen. Nem is indul be, csak 3-4 főtengely fordulatra. De viszont ez így van most nyáron és télen több napi -10 fokban történő álláskor is. Nem lesz rosszabb.

Egyszer kipróbáltam, hogy lehúztam az izzításvezérlőről a kábelt és így indítottam. Reklamált is rögtön, de beindult. Az első fél percben olyan hangja volt a motornak mint valami öreg dízelmozdonynak, olyan egyenetlen volt a járása. De aztán kisimult.

2014. aug. 20. 13:11
 6/8 anonim válasza:
Meleg vagy hideg motornál nem indít?
2014. aug. 21. 12:56
 7/8 A kérdező kommentje:
meleg motornál!
2014. aug. 22. 12:27
 8/8 anonim válasza:
Akkor egyértelmű, hogy nincs elég kompresszió a motorba. Meleg motornál miért izzítana? De nincs elég sűrítés, hogy az öngyulladás beinduljon. Ha még nem vészes a motor teljesítmény vesztesége, akkor autovillamosságis szakemberrel csináltass kézi izzítást. Egy sima nyomógomb segítségével kell behúzatni az izzító relét, és a probléma megoldva. Kell egy nyomógomb, pár méter vezeték, meg munkadíj. Pár ezer forintos tétel csak.
2014. aug. 23. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!