Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi ez az új őrület? Minden...

Mi ez az új őrület? Minden lámpánál leállítani az autót?

Figyelt kérdés
Hónapok óta rengeteg lámpánál látom hogy leállítják az autóikat az emberek. Tényleg ennyire hülyék hogy azt hiszik ezzel spórolnak? Nem tudják hogy 20X annyit ártanak mint használnak? Önindító és az akkumlátor nem egy olcsó dolog és ráadásul a motor jelentősen kopik ettől a szokástól.
2014. aug. 19. 16:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel nem ők állítják le, hanem a start-stop rendszer automaitkája.
2014. aug. 19. 16:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,sejtettem hogy oda kellett volna írnom hogy nem start-stop rendszeres autókról beszélek. Autószerelőként talán tudom hogy milyen autóba van ilyen rendszer.
2014. aug. 19. 16:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkor meg nyílván irígykednek a start-stopos autók tulajaira. De ha autószerelő vagy, csak örülj neki, előbb-utóbb úgyis meglesz ennek a böjtje, te meg profitálhatsz belőle.
2014. aug. 19. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát… Én csak a HÉV-nél szoktam… Az nem olyan, mint a vonat, hogy pirosra vált a lámpa, és már jön is, hanem pirosra vált a lámpa, megáll a megállóban, ott álldogál egy darabig, aztán lassan elindul, aztán még mindig piros, aztán ha nincs szerencsénk, akkor szemből jön a másik HÉV, megáll a megállóban,…
2014. aug. 19. 17:02
 5/10 anonim ***** válasza:

A start-stop rendszeres autókban egyrészt más akksi van, másrészt elég komoly elektronikája van, sok feltételnek kell teljesülnie hogy leálljon a motor.

Legfőbb oka hogy van az a fogyasztás mérési szabványa, mert ezzel lehet csalni.

És ha pirosnál nem jár a motor akkor nem éget üzemanyagot sem, így tényleg kevesebbet eszik. Persze egy idő után előjönnek ebből a hibák. De mivel ezek jellemzően új autókban vannak, így az első tulaj már eladja az autóját mire ezek előjönnének.

2014. aug. 19. 17:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Mi a autószerelők ennek örülünk csak én nem értem ezt. Amerikába talán megérteném na de itt...
2014. aug. 19. 17:24
 7/10 A kérdező kommentje:
A HÉV meg a vonat átkelő az oké. Bár én azt tanácsolom hogy ha dízeled van ne állítsd le átkelőknél se.
2014. aug. 19. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Én nem látok ilyet, bár nem is pesti vagyok. Had állítsa csak le ha ezzel könnyít a lelkén...

tudod az jelentős része hülye, de minimum buta :D Mivel az autóvezetőket emberek alkotják, így ez az autósokra is érvényes. Sokszor tettem már fel én is kérdéseket magamban, nemcsak az autók+emberekkel kapcsolatban, de rájöttem hogy felesleges mert megbolondulsz egy idő után :D

2014. aug. 19. 23:12
 9/10 anonim ***** válasza:
*az emberek
2014. aug. 19. 23:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Jogos
2014. aug. 20. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!