Van itt közületek Tesla tulajdonos, vagy aki vezetett már Teslát?
Tudnátok írni róla milyen autó napi használatban?
Ha valaki hozzájut 65 ezer dollárért, kb. mennyibe lenne, mire "itt áll a ház előtt"?
Nekem rokonom vezette.
Halk, semmi zaj, csak a villanymotor enyhe zúgását hallani. Úgy gyorsul ahogy nyomod a gázt, elég közvetlen. Más dimenzió, ahogy mondta.
És Európában is forgalmazzák, Bécsben lehet venni, de vannak cégek akik hoznak neked be ha kell, google-n keress rá.
Kb annyi mint egy hasonlóan felszerelt és erős német prémium, viszont nem kell tankolni (csak feltölteni), semmi mechanikus elromló dolog nincs benne mint a mai motorokban.
Amúgy erre elég kevés választ kaphatsz magyar oldalakon, ugyanis Pesten 2 Tesla-tulaj van, az ország többi részén is kb ennyi.
Én befektetésnek venném, ha meglenne, kiadnám bérbe cégeknek, akár magánembereknek, hosszabb-rövidebb távra, és ha csak 1 hónapba 20 napot van kiadva, 70 ezer forint/nap áron, az 1 hónapba 1,4 millió forint.
Tehát az első évben visszahozná az árát, és itt nincs szervizelési költség, és egyéb kiadások, teljeskörű garancia van a kocsira.
1 dán, és egy holland Tesla tulajjal beszéltem eddig. Dániában semmiféle adó nincs a Teslára, de Casco-t a tulaj fizeti értelemszerűen. A fickó vitt egy kört, csak bambán tudtam bámulni, nagyon pazar a gép. Ő 500 km hatótávot mondott.
A holland rekordként említette a 770km-t, amit egy töltéssel meg tudott tenni. Vele egy német parkolóban beszéltem, ahol van töltési lehetőség. Itt fél óra alatt 80%-ra lehet tölteni elvileg.
Azonban mielőtt egy ilyen költséges vállalkozásba kezdesz, alaposan mérd fel az igényeket, mert ez nem úgy működik, ahogy mondtad. Papíron valóban szépen mutat, amit leírtál, de azért ott lesznek költségek gazdagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!