Kasztni vagy kaszni?
Figyelt kérdés
2014. aug. 15. 19:03
5/9 A kérdező kommentje:
Én is kasztninak tudtam, viszont sokan mondják kaszninak és pl a guglin is rengetetg találat van a kasznira.
2014. aug. 16. 08:44
6/9 anonim válasza:
Én karosszériás vagyok és a mi körünkben mindenki kaszninak hívja. Nem is tudom honnan ered a kasztni megnevezés, de régen az öregek is kaszninak hívták.
7/9 anonim válasza:
kasztni <--így írjuk de szóban a 3 mássalhangzó miatt a középső kiesik így lesz-->kaszni de csak szóban írásban nem
8/9 anonim válasza:
Idézet:
A karosszéria röviden kasztni vagy kaszni?
A Magyar értelmező szótárban és a helyesírási szótárakban mindkét változat megtalálható. A szótárak nem jelölnek különbséget közöttük. A Magyar nemzeti szövegtár adatai szerint a kaszni a gyakoribb változat.
9/9 anonim válasza:
Eredet (német) : Kasten;(szekrény, láda)francia: caissette (ládikó, kazetta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!