Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hideg zsíroldóval való kasztni...

Hideg zsíroldóval való kasztni mosás káros?

Figyelt kérdés

Vállalkozásunk haszonjárművei mosásokból eredő "rozsdás jellegű sárgás" elszíneződés tapasztalható, (vasas vízre utal)a fehér fülkéken és a világos részeken. Kérdésem az lenne, hogy a Well Done Hideg Zsíroldó nagy mértékben károsítaná-e a fényezést ill műa. elemeket? Évekkel ezelőtt mostuk már h. zs. oldóval, de nem tapasztaltunk károsodást. A járművek átlag 4-5 évesek. Mire érdemes figyelmet fordítani, gumikat, üveget, tükröt károsítja? Elvileg nem szabad alumíniumon használni. Mi a helyzet a felépítményekkel (doboz, plató ajtó, kiegészítők)? Végeztem 1 napja próbát az anyagokon de eddig nem látok sérülést, viszont mintha új elem lenne, olyan tiszta. Későbbiekben évek múltán sem roncsolódik?

Lehetőleg olyanok válaszoljanak, akik jártasak effélében!

2014. júl. 1. 22:59
 1/2 anonim ***** válasza:
A rozsdás foltok eltávolítására én rozsdaoldót javaslok inkább, vagy vízkőoldót de abból inkább a savasat. Viszont a savas eredetű tisztítószerek kárt okozhatnak a fényezésben, magyarán matt lesz, és kitudja még milyen. A műanyag elemeket, üveget, gumit szintén károsíthatják a savas mosószerek szóval én ezt úgy csinálnám hogy csak az adott felületet mosnám át ilyennel és utána bő vízzel lemosnám az egészet hogy ne legyen további károsodás. Egy egész autót nem célszerű savas tisztítószerrel átmosni mert kárt okozhat.
2014. júl. 1. 23:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Félreértesz! A jármű nem rozsdás, a felületen megvan a festék teljes mértékben, csak mint pl a vízkő, rárakódik a felületre, a víz magas vastartalma végett, és ettől olyan sárga a valójában fehér fülke.
2014. júl. 7. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!