Olyan autók mint pl Suzuki Ignis, vagy Wagon R, nem borulnak föl könnyebben?
Lehet, hogy fura, de nekem tetszenek az ilyen autók. Legalábbis külsőre. De hallottam mér olyan "ijesztgetést", hogy nem annyira stabilak. Akinek vagy volt van valamelyik, megirná, hogy stabilak-e? És hogy mennyire vált be, mennyire vagy elégedett vele?
Milyen tipushibája van, az alkatrész drága-e bele?

Szia 2004-ben vettem ignist, a mai napig meg van.
A stabilitásrol annyit , hogy nem borul, de billeg.Ezt onnan tudom , hogy száraz uton csústam vele keresztbe, majd padkának csapódtam. Ez egy kerékbe, és egy hiba került, de el jött a lábán.
Ha hajtod mint én, A váltó a leg gyengébb pontja 2 éves korában a második fogaskerék lett foghilyas,(gariba megcsinálták)4 évesen a difit jajtó kerék szó szerint lefogazódott, bontott váltót kapott.
Az utobbi években: hásó lengőkarszilent, lengéscsillapító,
kerék csapágyak,elől lengőkar toronycsapágy, labdaszondák ,katalizátor, váltó nyelestengely csapágy.
Ezek nem drága dolgok a katalizátort leszámítva.

Nekem Suzuki Ignis 1.3 GLX-em volt 1 évig, ez idö alatt teljesen megutáltam.
Fogyasztás (városi) nyáron 10l, télen 12!! Szomszéd 2.0-es C4-e nem evett ennyit. Igaz hogy jól húz, de ez sok.
A kinézete szerintem borzalmas, indexkapcsoló állandóan rossz volt, a duda nagyon rosszul volt kialakítva, és állandóan kiégtek az izzók.
Ezután lecseréltem egy 1.4-es Citroën C3-ra, ez most is megvan, nagyon szeretem.
Kanyarba az Ignis billegett rendesen, ez zavart, meg a rugózása is nagyon kemény.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!