Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines autó vezetése?!

Benzines autó vezetése?!

Figyelt kérdés
Benzines autóval hogyan kell dinamikusan lefulladás nélkül elindulni? Vagyis hogy ne tököljek annyit a lámpánál az elindulással? Illetve mennyire nyomjam a gázt elinduláskor? Pl 1 cm-nyire nyomjam be mert vagy túlpörgetem vagy lefulladok :S lehet az is hogy túl lassan engedem fel a kuplungot? tudom sok gyakorlás de rutinos vezetők tapasztalatára kíváncsi lennék és persze a tanácsaikra is. Köszönöm ja és làny vagyok lehet azért is bénázok ennyit.....

2014. aug. 12. 16:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az se olyan rettenetes.

Elsőre félelmetes, az tuti :)

De először ne ezt!

Csak akkor ha már pengén kezeled a kuplungot.

Kuplung felenged, kis gáz hogy ne fulladj le, és érzed hogy menne az autó. Ilyenkor kézifék ki, és go.

Valamint ha lejtős úton állsz meg, a kézifék mellé inkább még rakd 4-esbe a váltót, hogy biztos el ne guruljon az autó.

2014. aug. 13. 23:29
 12/15 Beviz Elek ***** válasza:
100%

4esbe??? 1est akartál írni? Csak mert az 1es a legrövidebb sebesség, az tartja meg legjobban az autót. 4esben kézifék nélkül eltolod.

Ha megy már rendesen az elindulás, akkor legyél tökös csaj hogy a bénábbik kanok meglepődjenek! Ne kézifékkel startolj dombon hanem üzemivel.

Féket nyomod, 1es sebesség, kuplung fel fogáspontig (mikor meghallod hogy a fordulatszám picit lejjebbment), fékről át a gázra és mehetsz. ;)

Erre tanítom a párom, röhejes mikor a 22 éves csaj megcsinálja és a 30 éves báttyja kézifékkel indul :D

2015. jan. 21. 09:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Lehet már irták előttem, de úgy kell csinálni, hogy engeded a kuplungot fogáspontig, és mikor érzed hogy fog a kuplung, akkor rögtön adsz gázt, jó bőven, nem kell sajnálni, ugyanis ha csúsztatod a kuplungot, a motor már nem fog idegesitően bőgni, hanem annyit fogsz érezni, hogy húz a motor. Tartod igy a kuplungot 2-3 másodpercig, felengeded teljesen, még húzatod egy kicsit 1-ben, majd jöhet a 2es sebesség. Amúgy ez dizelnél is érvényes.
2015. jan. 21. 11:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Beviz Elek:

Elnézést, 1-est szerettem volna írni. Köszönöm a helyreigazítást.

Kérdező, hogy megy a vezetés?:)

2015. jan. 21. 15:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Megy már :) még meg nem szokom kicsit nagyobb gázzal indulok el meg azért még sokat kell gyakorolnom hogy ösztönös legyen, emelkedőn még nem mertem kézifék nélkül elindulni de tervbe van véve :) most még a parkolásokkal szenvedek :S mindig csálé lesz...... de egyszer csak menni fog
2015. jan. 24. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!