Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől koppant meg az MTZ...

Mitől koppant meg az MTZ traktorunk motorja?

Figyelt kérdés
Van egy MTZ traktorunk. Öszvér. 50-es motor 80 as váltó. Illetve van ami a motorban is 80 as (A motorban lévő vízjáratok nem estek egy síkba, később hengerfejezésnél új lyukakat kellett fúrni.) Mai nap folyamán történt egy szerencsétlen eset a motorjával. Éppen mentem volna ki vele tárcsázni. Útközben el kezdett kopogó hangot adni a motor. Ezt 4-5 perc alatt egyre jobban csinálta. Kiszálltam láttam h erősen fújja a kartergázt a kivezetőcsöveken. Illetve nagyon melegedett. Le is állítottam motort. De már később nem tudtam beindítani még segítséggel se. A traktor egy maszekilag összerakott gép. Olajnyomása nem igen volt meg sose, illetve melegíti a vizet. A mostani esetnél 20 perc alatt fel is forralta, előtte ezt csak nehéz munkánál tette, de üresen visszahűlt (szvsz öregesen lehetett vele dolgozgatni). Az olajat jobban eszi mint a többi. Elindulás előtt a szükséges karbantartás (víz, olaj utántöltés) megtörtént. Mi lehet a baj?

2014. aug. 11. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól hogy mindent "szakértő" csinált rajta. Már ne is haragudj, leírod hogy össze-vissza lett gányolva a motor, és még kérdezed hogy mitől "koppant meg"?! Én kérek elnézést!
2014. aug. 11. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:

"A motorban lévő vízjáratok nem estek egy síkba, később hengerfejezésnél új lyukakat kellett fúrni."

"Olajnyomása nem igen volt meg sose, illetve melegíti a vizet."

Megválaszoltad a kérdésedet.

Amúgy nem olyan biztos, hogy besült a motor, nézd meg az olajat, vizet.

2014. aug. 12. 07:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Hívd el Kókány Vilit, ő nagy szakember, biztosan megtákolja neked hogy egy fél km-es utat meg tudj tenni vele. ÁÁhhh, és még azt mondják hogy nem hülye a paraszt, dehogynem, rendes földműves nem csinál ilyen ökörséget, csak az alja paraszt.
2014. aug. 15. 14:54
 4/5 anonim válasza:
Vegyél. Helyete utb 650 est'
2014. okt. 23. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ilyen barmolás esetén hatásosabb lenne motort cserélni! :D
2015. jan. 6. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!