Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Küldtek már be valakit KPM...

Küldtek már be valakit KPM vizsgára Simsonnal?

Figyelt kérdés
Ma közúti ellenőrzésen megállított a biztosúr és rávágta, hogy a motorom tuti több mint 50ccm. Én ezt letagadtam, persze igaza volt mert valójában 70-es... Péntekre kaptam időpontot. A hengert visszacseréltem a gyári 50-esre. Szerintetek történhet bármi galiba? Am alapból képes 50-es hengerrel is a motorom 70-el menni (GPS-el mérve).

2014. aug. 10. 20:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Egy másik kérdésnél ez volt a válasz, remélem találsz benne használhatót!

"Valamokka nevű felhasználó válasza:

Nyilván ott kell hagyni a motort, a rendőr nem hülye, hogy hazaenged, hogy szépen kicserélhesd a hengert :D

Természetesen ha kiderül, hogy tényleg 50-es, akkor neked nem kell fizetned semmit.

De ha nem 50-es, akkor a szállítás, vizsgálat és tárolás díját is neked kell állnod, 45e Ft helyszíni bírságot is fizetned kell kategória nélküli vezetésért, kb hasonló nagyságrendű öszeget a rendszám és a forgalmi hiánya miatt, plusz biztosítási csalásért feljelentenek, ami már bűncselekmény, tehát priuszod lesz, plusz esetleg a biztosító kiperli belőled a fedezetlenségi díjat is (napi 200 Ft kb) és a saját ügyvédi költségeit. Ja és, eltilthatnak a vezetéstől is, ha szívózol a rendőrrel.

Más kérdés, hogy 60-es hengert csak nagyon hozzáértők szúrnak ki.

70-est viszont már én is, laikusként is észrevenném, tehát a rendőr is észre fogja venni.

Plusz ha balesetet okozol, és a vizsgálat után kiderül, hogy nem 50-es a gép, akkor a feljelentés ismét játszik, plusz neked kell fizetned a másik fél kárát is."

2014. aug. 10. 21:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem nem kellett ott hagyni hálisten. :D Amint hazaértem egyből nekiálltam szerelni és péntekig marad is 50-es... Am szerintem a rezó az ami nagyon feltűnt neki :/
2014. aug. 10. 23:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Semmi fotó, semmi kamerázás (=semmi bizonyíték)? Mondjuk gondolom rendőrautóba van valami kamera, lehet ha sokat buherálsz vizsga előtt, akkor az megint csak feltűnő lesz. Én mondjuk egyikhez se értek (se rendőri eljáráshoz és vizsgához, és egyelőre a simsonhoz se nagyon), de azért kíváncsi vagyok, majd írj, hogy mi lett belőle! És sok szerencsét!:D
2014. aug. 12. 00:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát a fotóba meg ilyesmibe nem vagyok biztos, a rezót rajtahagyom úgyis van rajta hangtompító amiatt nem lehet gond. A henger méretét meg még nem mondja képről szerintem :D Csak még lekéne akkor polírozni mert a mostani 50-es elég fakó...
2014. aug. 12. 12:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Na, mi a helyzet?
2014. aug. 18. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Visszament az 50-es henger gyors és nem volt gond. :) Igaz belekötöttek, hogy 50-es de mégis tud menni 75-el. én meg mondtam, hogy ez egy Simson, anno rendszámos volt, jó hogy ebben nincs folytás hisz éppen nincs 30 éves és távoztam. :D
2014. aug. 22. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!