Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor fogyaszt kevesebbet az...

Mikor fogyaszt kevesebbet az autónk?

Figyelt kérdés

Ha pl. 60 km/h sebességre , mondjuk 20mp. alatt gyorsitunk fel, vagy, ha pl.6mp alatt elérjük a 60km/h.

Úgy is kérdezhetném, hogy lassú gyorsítás, vagy az intenzív gyorsítás a jobb a jobb fogyasztásnak.

Több linket is találtam, de ellentétes vélemények vannak!

Az egyik link :

[link]

(itt finom gyorsításról ir)

Másik link:

[link]

(Az EDEC ciklus szerint az autógyárak is 20 mp. alatt gyorsítják fel az autót 50km/h sebességre a jobb fogyaztás érdekében, oké, tudom, hogy egy városban elképzelhetetlen)

A 3. link:

[link]

4 . link :

[link]

Az utolsó két link dinamikus gyorsításról ír, míg az első kettő nem erről beszél....

Akkor most mi az igazság?????

2014. aug. 3. 12:52
 1/4 szántóvető ***** válasza:

az első link nem ér semmit,az utolsóban szépen leírják hogy hogyan gyorsíts.

a 3. linkben megjegyzik hogy forgalmas belvárosban nem illiok tökörészni szóval össze lehet válogatni a hasznos dolgokat a linkekből.

2014. aug. 3. 13:09
 2/4 A kérdező kommentje:

[link]

ennél a linknnél az mp3 fájnál 8:40 mp.-nél térnek rá a gyorsításra.... (Ez a 2. link volt)

2014. aug. 3. 13:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Igazából én soha nem próbáltam ki gyorsan és lassan, hanem mindig viszonylag dinamikusan gyorsitok. Az én autómban például 2-ben és 3-ban nagyon lassan adom a gázt, akkor végig 13-15 litert mutat a pillanatnyi fogyasztásmérőm. Mig ha 2-ben odalépek neki rendesen, akár 55-60-ig is kihúzatom, akkor 16-17 litert ir ki, de csak rövid időre, mivel hamar felveszem a sebességet. Úgyhogy szerintem a legideálisabb 8-10 mp alatt felgyorsitani 60-ra, és az autót sem ölöd meg vele.
2014. aug. 3. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:
finoman, közepes, vagy kicsit az alatti gázzal gyorsíts, és nem extrémalacsony fordulaton, tehát gyorsításnál nem kell 1500-2000-es fordulaton járatni a motort, pláne benzinesél, hanem 3 ezerig ki lehet húzatni finom gázadással. dízelnél is 2500-ig finom gyorsítnásnál, ne alapjárat körül járjon a motor állandóan
2014. aug. 4. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!