Okozhat valami gondod ha 2t motorba eddig ásványi olaj volt rakva, de most szintetikusra akarok váltani?
meg a váltóba is ki szeretném cserélni szintetikusra, de fogalmam sincs hogy az előző tulaj mit rakott bele csak azt tudom hogy váltóolaj van benne.
okozhat ez valami gondod?
2T olajakat úgy kevered ahogy akarod. Bár ha ásványival használta lehet érdemes lenne kipucolni a kipufogót és megnézni a dugót is hogy mennyi lerakódás van rajta.
Kipufogó tisztítását így:
Viszont a blokkba inkább ne rakj szintetikusat. A váltónak jobb lenne, viszont motoroknál nem az a fő szempont. Hanem hogy a váltóval közös olajtérben lévő kuplung mit szeret.
Sok szintetikus olajtól, a bennük lévő adalékok miatt, csúszhat vagy tapadhat a kuplung. És egyik sem jó.
Tehát vagy vegyél kifejezetten motorkerékpárba való olajat(ami úgy van adalékolva hogy a kuplungnak is jó legyen) vagy olyan típusú ásványira cseréld le ami benne volt,
ahogy az előttem szóló írta, ha olajban fut a kupplung, csúszhat. Nekem csúszott...azt hittem de marha okos vagyok, aztán csúszott, mert annyira finom volt, vagy mittudomén...visszaálltam az előírtra, megszűnt a rendellenes csúszás.
csak a benyába tegyél...
Ha a gyárilag előírtat teszed bele akkor jó.
Valamint ha szépen leengeded az olajat belőle akkor az a kevés ami marad benne nem kellene hogy gondot okozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!