Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik az az autótípus,...

Melyik az az autótípus, amelyik a a leggazdaságosabb üzemeltetésűnek bizonyult az idők folyamán?

Figyelt kérdés

Egészen pontosan az 1990, vagy ez után gyártott autótípusokra vagyok kíváncsi. Két dolog szempont: Keveset fogyasszon (max. 7 l/100km vegyesben), és a legkisebb szervizigényű legyen. A kinézet, a lóerő, a kényelem, a biztonság és minden más másodlagos szempont. Az se baj, ha picit sűrűbben kell szervizelni, de akkor az alkatrészek gombokért legyenek érte :)

Melyek ezek az autótípusok? Tippem szerint a B Corsa, F Astra, vagy a klasszikus Suzuki. Eltaláltam? Vagy létezik még ennél is olcsóbban fenntartható és üzemeltethető négykerekű járgány?

2014. júl. 29. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
A moped autók talán.
2014. júl. 29. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:
egyértelmú suzuki swift
2014. júl. 29. 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Idehaza a Swift.Hegyekben áll hozzá az alkatrész és olcsó. Ha még van egy gázszett is benne ,akkor annál csak a bicikli olcsóbb . Opel is jó ,de kicsit romlékonyabb.
2014. júl. 29. 22:55
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem is, úgyhogy ezt a kérdést megválaszoltuk szerintem:)
2014. júl. 31. 19:42
 5/6 A kérdező kommentje:

"Ha még van egy gázszett is benne ,akkor annál csak a bicikli olcsóbb ."

:D

Rendben, köszönöm mindenkinek a megerősítést :)

2014. júl. 31. 19:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Apropó, mopedautó. Jó a tipp, és valószínűleg veri is a Suzit fogyasztásban és fenntarthatóságban. Eskü számításba is vettem mint lehetséges alternatívát :D De aztán utánaérdeklődtem hogy mit tudnak, és sajnos ezek a járgányok akkor sem képesek 60 km/h-nál nagyobb sebességre, ha két versenylovat kötnek eléje. Kis domb és visszaesik 30-40 km/h-ra. Így viszont igen erősen a biztonság rovására menne egy ilyen használata városon kívül, ráadásul erőtlensége folytán nem is igazán manőverezhető ha olyan helyzetbe kerülnék vele. Szóval erről letettem, mint lehetséges alternatíváról, de ha pusztán az üzemeltetési költségeket nézzük, valószínűleg tényleg a mopedkocsik lennének a nyerők. Szóval azért kaptál egy pacsit az ötletért :)
2014. júl. 31. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!