Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megszorulhatott a dugattyú?

Megszorulhatott a dugattyú?

Figyelt kérdés
Aprilia sr 50-ről van szó... ma mentem vele és éreztem , hogy valami már nem okés, tehát kezdődött úgy hogy 3 napja mikor alacsony fordulaton ment a motor akkor lehetett hallani a dekniből ilyen visító hangot, én a szíjra gyanakodtam, na de a lényeg ma mentem vele és érdekesen magasabb fordulaton is indult meg a motor , de mentem vele és óra szerint 90-et megy, de most 70-80 között éreztem , hogy egyszer megindul egyszer nem , mintha berángatott volna kis időközönként, ezért annyira nem is mentem vele , visszafordultam inkább , és mikor jöttem vissza egyszer csak kezdett elmenni az erő belőle és szép lassan lelassult és leállt .. tolhattam haza majd 1 km-ert.., itthon sem indult be már, leszedtem a deknit , és a főtengelyt tekergettem , és egy jó ideig könnyen megy majd van egy rész ahol nehezebben megy majd újra könnyen , lehet a dugattyú szorult meg vmelyik részen? vagy lehet más oka is? Holnap lesz szétszedve aztán kiderül..Csak mondom hátha járt már valaki így és tudna tanácsot adni! Előre is köszi
2014. júl. 28. 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:
én annak idején mikor robogóztam egyszer úgy állt le mint neked, eltört a gyűrű, elment a kompresszió. Utána mikor bejáratós volt többször megragadt, mert léghűtéses volt, és a műanyag burkolat nem volt jól rajta, annak pedig a levegő keringetésében a henger körpl szerepe van, lényeg hogy elkezdett fogyni az erő majd hirtelen megragadt.
2014. júl. 29. 00:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem ragadt meg, ha tudod forgatni a fötengelyt. Az, hogy valahol nehezebb, azért van, mert a hengerben van kompresszió. Én arra gyanakszom, hogy elfogyott a benzined. Ha nem, akkor lehet, hogy a karbi van eldugulva, vagy a benzincsö. Esetleg a gyertyád van "beköpve". Vagy kicsit túlmelegedett, de nem sült be.
2014. júl. 29. 00:53
 3/4 A kérdező kommentje:
benzin nem fogyott ki tuti, de most már berúgni is alig lehet, mármint nehezebb megrúgni , meg az önindító se tudja rendesen forgatni mint idáig, tehát be se indul
2014. júl. 29. 01:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát sajnos a dugattyú adta meg magát...esetleg ha új 50-es szettbe gondolkodnék, tudnátok ajánlani?
2014. júl. 29. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!