Mi okozza a fűrészfog szerű kopását a guminak? (Skoda Octavia 2001-es)
A probléma csak a jobb hátsó keréknél a külső szélen jön elő. Úgy néz ki, hogy minen minta a gumin hegyesen a gördülési iránnyal szembe mint a fűrészfogak, hegyesen vannak kikopva. Most mentünk az új gumival kb. 2000 km-ert és látványosan, minden gumimintánál a kerék jobb szélén, külső oldalon kopott ki. Nem rég volt vizsgán, a lengéscsillapítóra nem panaszkodtak.
Mi egyéb okozhatja?
- Szilent?
- Vagy a futómű van elmenve?
Ezen a linken van egy hasonló kopási jelenség: Csak nekem sűrűbbek a minták. De minegyik minta hegyesen kopik és csak a gumi külső, jobb oldali részén, kb. 5 cm szélességben.
(Az én kerekemről nem tudtam értékelhető képet készíteni)
Nem gondolom, hogy kiegyensúlyozás, guminyomás vagy lengéscsillapító probléma lenne, mert ezek rendben vannak.
Csak a jobb hátsó kerék külső szélén jön elő!
Kerestem az interneten de erről a jelenségről nem találtam egyértelmű magyarázatot.
Lényeg, hogy viszonylag egyenletes súlyelosztással használom, nem állandó egyenes utakon. Város, vidék keverve. Az utóbbi 2000 km egy erdélyi út volt lényegében 0 autópályával, viszont rengeteg kanyarral.
Volt már autóm, ahol szintén így kopott a gumi, de ott nem jött elő a fűrészfog jelenség. (Ott a párban kopott ugyanígy a két gumi széle, egyenletesen.)
Arra gondoltam, hogy esetleg a szilentekkel lehet gond?
Vagy az előző tulaj megüttette a futóművet jobb oldalon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!