Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem sokára autót szeretnék...

Nem sokára autót szeretnék venni, a jármüvet 100km körzetben használnám de leginkább városi forgalomra,3 autót néztem ki VW golf IV, Bora, és Skoda Octavia,2000 évjárat előttit szeretnék úgy halottam azok strapásabbak. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Bármeiket is veszem 1.6 benziben fogom, a VW 16 szelepesek, tudtomal ezek nem olyan jók városban kényesebb a motorja is.

2014. jún. 25. 10:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Es megis miyen osszegben gondolkodsz...? Mert anelkul picit nehez 'tanacsot' adni am.
2014. jún. 25. 10:17
 2/14 anonim ***** válasza:
1.6 benzin jó, igénytelen, és nem is eszik érdemben rosszabbul mint az 1.4
2014. jún. 25. 10:33
 3/14 anonim ***** válasza:
3%
Úgy hallottam, hogy az EU-s agytröszt azon spekulál, hogy 10 évnél idősebb járgányokat kitilt a forgalomból. Nehogy pórul járj.
2014. jún. 25. 10:42
 4/14 anonim ***** válasza:

#3: ezt hol hallottad? Ezzel a döntéssel az európai autóknak legalább a harmada azonnal eltűnne, ami nem kevés. És persze ott vannak a veteránok...

Az Octavia gyakorlatilag egy Golf sedan, itt-ott gyengébb minőségű utastérrel, ha kell a csomagtér akkor Octavia vagy Bora, ha nem annyira fontos akkor inkább Golf. De műszakilag ugyanaz a 3, csak más a csomagolás.

2014. jún. 25. 10:54
 5/14 anonim ***** válasza:

"Az Octavia gyakorlatilag egy Golf sedan..."

Inkább a Bora-ra gondoltál nem, az a sedan golf.

2014. jún. 25. 11:25
 6/14 anonim ***** válasza:
Az Octavia a Golf padlólemezére épül.
2014. jún. 25. 13:06
 7/14 anonim ***** válasza:
A Boráról tudok nyilatkozni. Jó, megbízható, nem rohad. Ritkább, mint a többi.
2014. jún. 25. 14:45
 8/14 anonim ***** válasza:

# 3!

Én még nem is hallottam erről. Ez érdekes lenne egyébként, mert akkor a hazai autóállomány minimum lefeleződne egyből. Ami nem is lenne olyan nagy baj: egyből megszűnnének a dugók, tisztább lenne a belvárosok levegője stb.

Ha mostantól számít a 10 év, akkor az enyém még nem esne bele. Így is zöld környezetvédelmi matricát kap.

De nyilván, akiknek meg pont beleesik az autójuk, ők nem látnák ilyen pozitívnak a dolgot. Ahogy kihirdetésre kerülne a dolog, egy 11 éves akár full extrás, megkímélt, kifogástalan állapotú, Euro3-4 norma körüli autó értéke egyből 0Ft lenne.

2014. jún. 25. 15:23
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Golf IV-ről úgy hírlik, hogy elcseszett konstrukcó. A Bora nem igazán városi autó. Focuson még nem gondolkodtál?
2014. jún. 25. 15:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Hagyd a francba az 1.6-oosokat, keress inkább egy jó SDI-t. Nem megy, cserébe viszont feleannyi üzemanyaggal elmegy, mint az 1.6 ( ha már úgy is 2000 előtti kell ).
2014. jún. 25. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!