Mikor a filmekben kocsit lopnak és kitépik a kormány alól a zsinórokat és így indítják be, annak van valami alapja?
Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 20:00
1/9 anonim válasza:
A régebbi autóknál volt ( egy két hete pl a Délutáni Roadshowban élőben indítottak be így autót, igaz egy autóvillamossági szakember segítségével ).
2/9 anonim válasza:
Van alapja.
Egyszer a régi autónknál a gyújtáskulcsot alig lehetett elfordítani. Apám leszedte a kormány alatti burkolatot és a kocsit a kábelekkel beindította.
A kormányzár miatt viszont nem lehetett menni az autóval.
3/9 anonim válasza:
Régen volt, de nem ilyen elegáns mozdulattal az egész köteget kitépik, annál sokkal jobban van rögzítve. Finoman szét lehetett szedni és egy perc alatt elindítani a motort. A kormányzár megoldása már érdekesebb megoldás volt
4/9 anonim válasza:
A filmekben jellemzően elég irreálisan mutatják be a dolgokat.
A vezetékek kötögetésével jellemzően akkor lehet autót lopni, ha nincs lezárva a kormányzár és valami egyszerűbb szerkezetről van szó.
Egy hasonló kérdésnél már elmondtam: szerintem a filmtörténet legélethűbb autótolvajlását egy magyar filmben, a Dögkeselyűben lehet látni. Az 1200-es Ladát úgy el lehet indítani, csak a kormányzár a kérdés.
5/9 anonim válasza:
A kormányzárat elvileg egy mozdulattal el lehet törni.
Vagy nem jól tudom?
6/9 anonim válasza:
#5 - ahhoz azért elég jó erőben kellene lenned... Vagy jó hosszú erőkart használni. :)
7/9 anonim válasza:
nekem a mazda 626 ban siman lehetett, sot a kulcsot barmely allasba ki lehetett venni, no korm zar, haver regi passat kulcsaval meg ki lehetett nyitni, ezt teljesen komolyan irom.
8/9 anonim válasza:
1997-es Ford Transiton működik, igaz, ott szükségmegoldás volt, végül hónapokig igy használta egyik ismerősöm.
9/9 anonim válasza:
#7 - mert azok az autók már szét voltak barmolászva. A motorom is ilyen: a gyújtást bármivel rá lehet adni ami belefér a kulcs helyére, 1 forintos érmével is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!