Vennék egy törött, nem totálkáros autót, donornak, vagy bontásra. Át kell íratnom a nevemre?
Figyelt kérdés
Illetve milyen papírok kellenek ilyenkor? Átíratni nem szeretném (sokba kerül, ill. minek legyen 2 autó a nevemen?), a lehető legolcsóbban szeretném megúszni. A tulaj üzemben tartóit nem szeretne. Vonassam ki ideiglenesen a forgalomból? Vagy van valamilyen kis kapu? Hogy működnek ezek a dolgok?2014. júl. 18. 13:52
1/1 anonim válasza:
Nemtudom milyen autó, de ha nem ritka típus, akkor vegyél olyat, amit külföldről hoztak be, lehetőleg ami okmányok nélkül van, tehát honosításra sem alkalmas, az a legolcsóbb, ekkor csak egy adásvételit írsz, vagy azt sem, hanem mint darab vasat veszed meg. tudomásom szerint magyar okmányos autót mindenképp át kell iratni. Forgalomból ideiglenes kivonni 6 hónapig lehet, utána visszakerül. Véglegesen kivonatni meg csak úgy lehet, ha egy bontó veszi át az autót, tehát már nem úgy megy mint régen, hoy leadjuk a rendzsámokat aztán szétszedjük a kert végében. Én külföldi papíros autót vettem, ugyanolyat, mint a magyar forgalmis autóm. kifizettem a pénztt, az eladó elhozta tréleren, kifizettem a pénzt, egy darab osztrák okmány volt hozzá, azthsiezm valami adásvételi, de a lényeg hogy nem autóként vettem meg, hanem ugyanúgy mint egy alkatrészt, vagy egy használt műszaki cikket, ottsem szoktak papírokat írkálni. Már csak azért sem mert ha így veszel autót nem is olyan nagy pénzekről van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!