Törött, gazdasági totálkáros motort szeretnék megvenni. Ha jól értem akkor a megvétel után 15 napon belül át kellene íratni. De ehhez a járművet eredet vizsgáztatni és műszakiztatni kellene, ami úgy ilyen állapotban nem lehetséges?
Eredetvizsgát megcsinálják törötten is legjobb tudomásom szerint, kötsz rá biztosítást (mert az kell az átíráshoz), viszont érvényes műszaki nem kell.
Én is vettem egy 1978-as évjáratú Suzukit lejárt műszakival és átírták a nevemre. Persze az ügyintéző megpróbált megetetni, hogy nem lehet átírni úgy, de megmagyaráztam ,hogy bizony lehet és ha nem hiszi, akkor kérdezze meg a felettesét. Persze mindezt szépen, udvariasan, nem tahó módon.
Annyi az összes eltérés, hogy ha nincs érvényes műszaki, akkor csak törzskönyvből kapsz újat (2-3 hét, postán), az előző tulaj nevére szóló forgalmiba csak beírják hogy az adott dátumtól te vagy az új tulaj, nyomnak rá egy pecsétet és visszaadják. Amit be kell fizetni: átírási illeték + 6e forint törzskönyvre.
Aztán amikor elviszed vizsgára, akkor kell utána bemenni az okmányirodába, kifizetni az új forgalmit (6000), amit ott helyben kiállítanak. És onnantól lehet menni a géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!