Vezérműszíjszakadás előfordult e már autódnál, totálkáros lett a motor?
Még nem fordult elő, mert 10év vagy 90.000km a csereperiódus az enyémnél. Eddig egyszer cseréltettem, mert letelt a 90.000km.
De a márkaszervizben ahol cseréltettem mondták, hogy pont előző héten hoztak be egy ugyan ilyen kocsit szíjszakadással. Nem lett totálkáros, meg lehetett menteni motorgenerállal, felfúrással, síkolással, dugó, hajtókar és szelepek cseréjével. Állítólag 300.000-ből megvolt.
Szakadt már el, de motorja válogatja, mekkora galiba lesz belőle.
A benzinesek bírják, a dízelek nem igazán, azoknál rendezi át a motor magát rendesen.
Bár az Opel dízeleknél jól megvan oldva ez, mert csak a himbák törnek, ha szakad a szíj.
Nagyon régen faternak a Fiat Tipo-jában.
Szerencsére csak elhajlottak a szelepszárak, más bosszúságot nem okoztak.
40 ezer forint volt a javítás...
nekem anno a ceges auton 2szer szakadt..
Az elso ugynezett ki hogy a hosszbordas szijnak a feszitoje szetkopott illetve a rugo is el volt benne gyengulve tehat nem feszitett annyira mint kellett...
Szoltam a fonoknek hogy ki kellene cserelni mert hamar gond lehet belole, mire a valasz hogy 1 eve lett cserelve nem lehet baja, ne tulozzak hogy *zar...
2 hetre ra egy lampatol valo elinfulasnal a hosszbordas szijrol hosszaban leszakadt egy borda ami a a masodperc tort resze alatt beutotte a vezerles burkolatat es atugrasztotta a vezermu szijat nehany foggal(8 szelepbol 6 gorbult).
Fonokom hummogot... Elvitte valami szerelonek mondott valakinek mert jo aron vallalta a rendberakasat.
Olyan jol sikerult a felujitas hogy az esemeny elotti kb 70 le-bol lett kb 40 le es nagyon rossz hangja volt az autonak.
A masodik pedig az elozoekben beszerelt legolcsobb vezerles szettnek volt koszonheto. 3 honapra ra mar lehetett hallani a vezerles alol hogy van valaminek hangja (vagy a vizpumpa vagy a feszito), szinten szoltam a fonoknek hogy baj van, mire a mar jol megszokott valasz nincs annak semmi baja tul reagalom...
Kibirt meg 10e km-t majd egy 4-bol 3-ba valo visszavaltasnal leugrott a vezermuszij.
Ez olyan jol sikerult hogy gorbultek a hajtokarok, 2 dugattyu kilyukadt,az osszes szelep kuka...
Vegre a fonok zsebbe nyult es vett bele egy normalis bontottat, es utana vegre hallgatott ram ha szoltam hogy gondvan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!