Milyen autót vegyünk inkább? Mazda 5, Opel Zafira, Citroen C4 grand picasso?
Szerintem Opel Astra Combit vegyetek. 4,5 méter hosszú.
Tipikus problema: Ha behúzod a kéziféket es a kocdiban mocorogsz akkir egyszeruen kienged a fel automata kezifek, amugy mas baja nincs neki.
Szia!
Hány személyre kellene? Új vagy használt?
A Mazda5 inkább 4 személyes családi autó, mert a középső hátsó ülés nem jó semmire (pl. egy gyerekülést nem tudsz betenni). A tolóajtó viszont nem egy rossz dolog, főleg gyerekeknél.
Ha márkaszervízbe hordod, a szervízelés nem lesz olcsó (szüleimnek Premacyja volt, és elég sokba fájt az éves szervíz, és még nem is csinálták meg sokszor rendesen).
A Citroen gondolom nem rossz, mert jó sok van belőle az utakon. Ott az elektronikával lehet a gond. Illetve mennyire megszokható, hogy a műszerfal középen van.
Mi az újban ültünk egy szalonban, kényelmes volt és jól felszerelt. (Bár kérdés, hogy nektek mire van szükségetek).
Az Opelt annyira nem ismerem.
A Ford CMax még jó lehet, bár a Grand CMaxra kialakításban igazak a MAzda5-nél írtak. Nagyon jól megy, jól felszerelt. Nem szervízigényes, és szerintem nem drágák a Ford alkatrészek. pl. éves szervíz Assistance szolgáltatással 50e (Ford ár)
Amit esetleg még érdemes megnézni, bár ebből csak új van még zömmel, az új Kia Carens. Jól felszerelt, 7 év gari, kényelmes. Vezetni sem rossz. 3 teljes értékű ülés van hátul.
Bár közel egy kategóriával nagyobb, de kényelemben össze sem lehet hasonlítani az előzőekkel az az Smax. 3 teljes értékű ülés hátul felnőtteknek is. Emellett 700l csomagtér, ha 7 személlyel mész, akkor is van közel 300l, bár a +2 ülés már nem teljes értékű.
Vezethetősége nagyon jó, megy mint a golyó, akár 7 fővel is. Nem fogyaszt eget rengetően sokat (2.0 dízel 163Le - 6-6,5l) A szervízelése +10e a Cmaxhoz képest.
Gazdagon felszerelt.
Nekünk a Grand Scenic csalódás volt, de ettől még az általad írt típusokhoz hasonló kocsi.
Nekünk nagyon nem jött be a belső kialakítás (alig állítható vezetőülés hosszban, biztonsági öv csattja az ülésben, stb.)
Hasonló a Toyota Corolla Verso és a Peugeot 5008 is.
Szia!
Esetleg nézd meg a 2010 előtti Cmax-okat. Azok már lehetnek 1,5M körül. A szüleim a Premacy után egy 4 éves Cmax-ot vettek 2 éve 2,5M-ért. Kényelmes, vezetni sem rossz. A csomagtartója is tágas. Nagy gond nem volt vele, csak a kötelező szervizek.
A fogyasztása sem rossz, bár konkrétumot nem tudok.
A fenntartása (biztosítás, súlyadó) is teljesen ok.
Szerintem a citroen a nyerő. Barátomnak van zafirája, mindíg sír hogy miért nem ilyet vett. :D :D Mazdában kb 3 szor ültem de klasszisokkal kissebb mint a c4.
Grand picasso 2.0 hdi 136le automata átlag: 6 liter (+-fél lábtól függően)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!