Hogyan csökkenthetem a benzines autóm fogyasztását?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta, hogy ha be van állítva, akkor nem esik annyit... Most akarok használt autót venni, és nekem is fenáll a benzin-dízel kérdése... Benzinesnél csak az rémiszt el, hogy az 1.6-1.8-as benzinesek városban 10-12l-t esznek...Amit eléggé soknak tartok az 5-6l gázolajhoz képest :S Valahogy megoldható, hogy a benzines kevesebbet egyen?2014. júl. 12. 22:08
11/14 anonim válasza:
"Amit eléggé soknak tartok az 5-6l gázolajhoz képest :S"
Na akkor azt jó lesz előre tisztázni, hogy a mesékkel ellentétben a dízelek sem 5-6 litert esznek városban. Az 1.6-1.8-as benzinesek sem esznek városban 12 litert, ha odafigyelsz rájuk. Haverom 2.0 Mondeoja kér be városban 11 litert.
De ha ennyire para a fogyasztás, akkor másfél gurigáért már vannak vállalható dízelek is.
12/14 A kérdező kommentje:
Nagyon nem tudom, hogy milyet vegyek... 1.6 benzint ajánlottak még többen, de nem tudom, hogy mennyit enne pl hosszabb távon is... :/ VW Golf IV/ Golf V tetszik nagyon...
2014. júl. 13. 01:17
13/14 anonim válasza:
hosszabb távon nincs gond a benzinesek fogyasztásával, 1.8-asok is elmennek 6-7 literrel az országúton, ha normálisan mész. Városban 9-10 a reális, Ha kisebb karoszáriában van egy 1.6-os benzines, akkor lehet 8-9 is a városi fogyasztás. Évi 20 ezer km-re lehet hogy még benzinest vennék, igaz másfél millióért már lehet jó dízelek közül is válogatni. benzinse fogyasztását csak a vezetési stílussal lehet csökkenteni, pl. ki lehet hozni az 1.8-ast városban is 8.5-re, ha alig fékezel, sokat gurulsz üresbe, tojással a pedál alatt gyorsítasz, de ezt nem lehet mindig csinálni...
14/14 anonim válasza:
Az egyetlen fogyasztáscsökkentő módszer a vezetési stílus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!