Ducati energia gyújtás Simsonon, miért nincs 12 volt?
Szóval van egy ducati energia gyújtás a Simsononom ehhez egy Aprilia RS 50 ducati energia feszültségszabályozója, ami 3 lábú. (Test, szabályozatlan áram, szabályozott áram...)
A gyújtásalaplapról egy sárga vezeték jön, ami a feszszab.ra megy, mint szabályozatlan áram. A problémám, hogy a szabályzó után nem mérek 12 voltot, fordulaton se. 3-4 voltot produkál. Más motoron működött a szabályozó... Nem tudom hol lehet a hiba.
esetleg nem érzed, hogy a szabályzó (vagy a kábelok) melegednének, kellemetlen szaguk lenne (esetleg füstölnének) valahol?
ha ezek valamelyike, akkor az azt jelenti, hogy a szabályzó után van a baj, mert valami annyira leterheli, hogy melegszik, és nem tud rendes fesz.t kiadni.
ha nem melegszik semmi, akkor sajnos nem tudok segíteni :(
Hülye voltam, csak fordítva kötöttem be...
Azért köszi, zöldpacsi ment a hozzáállásért;))
Még valami: Egyenirányító kéne nekem, ugyanis ez a cucc váltóáramot lő, ducati energia gyújtáshoz van valami 'hivatalos' cucc?
Hát, én annó egy Graetz híddal oldottam meg, bemegy a váltó, kijön az egyen áram. 470 ft egy olyan diódahíd :)
És azért produkál 3-4 Voltot, mert egyenfeszültséget akarsz mérni váltón
# 3
Konkrétan a baj az volt, hogy rosszul kötöttem be a szabályzót, mert arra rájöttem, hogy váltó kéne:)
Viszont ezt a Graetz hidat nem hiszem, hogy egy olyan rendszerre mint a Ducati energia rá lehetne tenni. Vagyis nem értem, hogyan.
Innen a lényeg, hogy a tekercs egyik fele test, másik fele az megy a szabályozóba, a test rá van kötve a szabályozóra, és a szabályozóból kijön egy szabályzott 12 volt. Mivel, nem tudom hogy működik ez a Graetz cucc, hálás lennék, egy kis gyorstalpalónak, hogy az én rendszerem esetén hogy kéne beépíteni:)
Graetz híd nem jó!
Az a probléma hogy a gyújtás tekercsének az egyik vége testen van. Valamint a - is testen lenne. Így meg nem működik a graetz híd.
Megoldás az ha bekötsz egy diódát. Igaz így csak félperiódust kapsz. De ez van.
Én lekötöttem a direkt testet, és felhoztam a tekercs két kivezetését, úgy egyenirányítottam.
Nekem úgy bevált, bár bonyolult picit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!