Vajon megéri e a pénzét a SEAT Cordoba 1.6 Sportline?
Üdv, friss vizsgázóként első kocsimban gondolkozok. Első autóként nem tervezek komolyabb gépet, de szeretnék nagyjából reális áron egy kb. 10éves kocsit venni.
Sok keresgetés után ráakadtam 2-3 Cordobára és eléggé megtetszett. Sok oldalt olvasgattam utána és igencsak megoszlottak a vélemények: Valaki istenítette, valaki a sárga földbe szidta az autót.
Emellett nézegettem az 1.4-es is... Csak a hozzá tartozó 60 lóerő igencsak kevésnek tűnik, 1.6os 75LE-vel szemben, ami már barátibb, de persze annyival többe is kerül.
Véleményeket és tanácsokat szívesen fogadnék Seatról lletve nemcsak Sportline, hanem a régebbi Cordoba típusokról, 1.4ről is.
Nekem semmi bajom a Seatokkal, pofás autók, gondolom azért az egyszerű VW technika is megbízhatóan működik.
Lehet én vagyok megalomániás, de biztosan nem vennék 60 és 75 lovas autót.
Ma is volt kérdés pont Cordobarol:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__582..
Beleül majd a kocsiba 2-3 ember, akkor szörnyen kevés lesz az a 75 lóerő. Nem azt mondom, hogy keress egy biturbós erőgépet, de pl a 16 szelepes 1.6-os Toledo csak 100 kilóval nehezebb, viszont 50%-kal erősebb ( 105 ló ). Normál használatnál a két autó fogyasztása között nincs átlagban fél liter eltérés, de a 105 lovassal érezhetően jobban tudnál autózni, országúton/pályán is csendesebb, akkor sem térdel le, ha 4 személlyel és klímával mész..
Már az MK1-nél is szerelték 1.6-os motorral a Coupekat, gondolom ez a jó szokásuk megmaradt később is.
Aham én is húztam először a számat arról a bizonyos 60/75 paciról, de mindenki kivétel nélkül azt írta, hogy jóval többnek érezni és nem tudni mi van benne, de érezni annyit, mintha 100-as lenne
Írt olyan, akinek a 75ös jobban húzott, mint a 90/100LE Clio vagy Punto. elég érdekes dolgok ezek.
Hali! Nekem MK1 Leónom van 1,6 16v 105 ló 157Nm megvagyok vele elégedve mint városi autó de városon kívül nem nagyon dinamikus előzésnél az 1,4 még ennél is rosszabb lehet kékesre fel meg a régi golf 2em 1,3 veri a seat 1,6 16v m gyorsulásban valamiért 50nél többel nem akart felfelé menni mintha elromlott volna a kocsi hátul utazónak kicsi a könyöklő kényelmetlen a lábhely jól variálható hátsóülések.de inkább dízelt vennék seatból régi 1,9TDI egyébként ha sportlint akarsz figyelj nagyon mert csak rámondják és közben síma stella 16 alu alap 12v rendszer csomagtartóban könyöklő elől 8 hangszóró és nem 4-6 minimálislektromos ablajóelöl-hátul és tükrök ha nincs benne nem az !alapfelszereltség külső belső dolgok és a mérvadó motorkód!
1,4 16v 75le 126nm
1,6 100le 145NM
1,6 16v 105le 148NM
1,8 20v 180le 235NM
1,9 66KW 90LE 210NM fogyasztás gyári 6,8 város és igaz!
1,9 81KW 110LE 235NM fogyasztás ugyan az
én ezt az utolsó kettőt venném valamilyen autóban
Szia!
Pár hete vettem egy 2001 évjáratú Seat Cordoba 1.6 Stella autót. Eddig a meglévő hibák ellenére is örülök a vételnek.
460000 ezerért vettem.
75 lóerős ,vétel előtt én is húztam a számat ,hogy kicsit gyenge ,de nem az ,fürge ,dinamikus autó.Álló helyzetből gyorsan kilő 100km/h-nál is van tartaléka Friss vizsgázóként bőven elég lesz! :) Enyém óra szerint 140ezer kilométeres ,állapot felvételin jónak mondták. Kompresszió 16-15,5-16-16 ami jó! Rozsdát nem találok rajta. Szóval ha kifogsz egy jó állapotút ,nem fogsz benne csalódni.
Kedves Németh Imre 1984!
Kicsit vicces, hogy pont te próbálsz tanácsokat adni, amikor pont te nem vagy tisztába a Sportline fogalmával. kezdjük ott, hogy a 16" alufelni nem a sportline-ra jellemző hanem a 2.0 Cupra kiadásra, az meg, hogy azt írtad, hogy elektromos ablak elöl-hátul hát ez is téves, mivel a sportline ugyebár 3 ajtós és a hátsó ablakok fixek.
Ja és, hogy a kérdésnél maradjunk, szerintem az 1.6 Sportline jó választás, amúgy is amíg papírokon 75LE a valóságban közelsem én személy szerint lemérettem és baráti 100LE körüli értéket adott.
Kicsit megkésve, de mind1 :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!