Hány km-el szabad megvenni egy használt 50-es robogót? (bővebben lent)
Kinéztem pár robogót magamnak. Első robogóm lenne, így nincs nagy tapasztalatom ilyen téren.
A gond az, hogy ami normális, gyári állapotban van, az 25-30 ezer km-eket futott már. Ennyivel meg szabad venni egy 50-es 2t robogót?
Konkrétan egy Malaguti f12-esről, egy Kymco ZX 50-esről, és egy Honda Bali-ról van szó. Mindhárom tuning mentes, de rengeteg a km benne.
Ettől mennyire kell tartani? Vagy fúrással ez általában orvosolható? Vagy mit lehet velük kezdeni, hogy még pár évig használható legyen?
Nekünk van egy Kymco Cobra racer, 24500 km volt benne, mikor megvettük, de még nem volt megbontva a blokkja, és szép hangja van a mai napig.
A másik egy MKS Ecobike, abban 5000 km van, de négyütemű, és 2 éves gép.
Németországból hoztuk be őket, úgy látszik odakint megbecsülik ezeket a kis gépeket.
Szerintem itt is igaz az állapotot veszünk nem évjáratot. Főleg nem km óra állást.
Ha nem értesz a motorokhoz, akkor érdemes elvinni egy szervízbe ahol néhány ezer forintért átvizsgálják. Ez azért is szerencsés, mert sok olyan dolog kiderülhet, amire nem is gondoltál, de igen költséges a javítás.
Példának okán, nincs töltés és egy feszültségszabályozó cserés stb..
Első motornak szerintem nem feltétlenül kell a legjobbat megvenned, mert nagy eséllyel nem lesz az igényeidhez jó.
Inkább válassz egy olyan típust, melyből nagyon sok van az utakon, tetszik és állapota is jónak mondható. Érdemes a rászánt pénz egy részét meghagyni az esetleges javítani valókra.
Máskülönben jól gondolkodsz olyan tekintetben, hogy érdeklődsz a javítás árairól. De abban nem, hogy a km állás vetíti előre a henger fúrást. Ha megvan a kiszemelt áldozat és gyengének érzed, érdemes belekalkulálni pl egy hengerfúrást az alkuba. Főleg ha van összehasonlítási alapod.
Máskülönben sok szerencsét a vásárláshoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!