Rossz az aksi vagy nem?
a gondom ;
a kocsimban az aksit kimértem.
álló állapotban 12,40 fele van, amikor inditóm az autót akkor lemegy 8,5 re is és alig birja a bemdixet beforgatni, amikor.beindul.akkor eléri a 14.30 at.is.
másik.aksival indul.az autó, de az elözővel milehet, nem régi aksi.egyébként 45 ah.
A 12,4V az még nem gáz, de a 8,5 már elég kevés.
A 14,3 jó, jól tölt a generátorod.
Az hogy rossz-e nem lehet így eldönteni. Lehet hogy csak fel kéne rendesen tölteni. Ha van töltőd, tedd fel egy napra. Ha másnap is ilyen, akkor már igen, gyengélkedik.
egy napra fel tehetem? nem mertem feltenni eddig csak 2-3 órára.
Egy napra hogy? hány óra hosszát? ha este ráteszem 8kor reggel leveszem 9-10 kor az már elég?
Gondoltam rá hogy rajtahagyom az autón a rádiót lemerítem, és bebikázom, ez hülyeség?
Ja-ja. Az én töltőm is olyan, hogy akár állandóan is rajta lehetne. Hónapokig is nyugodtan rajta lehet hagyni.
Ha régi a töltőd, akkor mondjuk hagyd rajta egy fél napot (reggel rárakod, délután megnézed), vagy egy éjszakát.
"nem régi aksi.egyébként 45 ah."
Pontosan hány éves? Hány cm3 motor van benne és benzin vagy dizel?
Ezek olyan akkumulátorok hogy egy bizonyos töltöttségi szint alatt károsodnak, mindig feltöltődve kell lenniük.
Egy éjszakára felrakhatod, én olyan 12 órára szoktam felrakni. 2-3 óra az nagyon kevés neki. Töltsd fel rendesen.
amúgy szerintem kicsit kicsi a 45Ah akksi az 1.4-es benzines motorhoz. Nem gyári aksi mi?
A mi 1.4-es benzines autónkba 55Ah akkumulátor volt gyárilag, és azt olvastam hogy gyárilag mindig a legkisebb aksit szerelik bele, tehát úgy a legkisebbet ami még elbírja az autó felszreltségéhez mérten a dolgokat, meg az indítást is ahogyan bírja. a gyári aksi 6 évet bírt, most 72Ah-os aksi van benne de már több mint 7 éves az aksi, és még mindig jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!