Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem reagál indításra semmit...

Nem reagál indításra semmit az autó, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Fél éve vásároltam egy Daewoo matiz 2000 évjáratú autót benzinest. 2 hónapja lett szervizelve. A problémám a következő ha indítani szeretném a kocsit egyszerűen nem reagál semmire még indítózni sem indítózik. A műszerfalon a lámpák kigyulladnak, ha tovább fordítom a kulcsot nem történik semmi. Mai napon még mentem vele és már akkor éreztem hogy nincs rendben valami mert erősebben rázott a motor a kelleténél és meg lett a baj. Alapjáraton állt a kocsi nagyot rázkódott és leállt mikor próbáltam újra beindítani mintha ki vették volna a motort. Azóta nem reagál semmire. Mi lehet a probléma és mennyibe fog ez kerülni.

2014. jún. 24. 15:55
1 2
 11/13 Beviz Elek ***** válasza:

én azért kicsit logikusabban gondolkodnék

van egy autó, minden müködik

kövi indításnál (indítás után egyböl vagy menet közben??) elromlik valami. "rázkódik". (közben füst? csörömpölö hang?) lehet elektonika, befecskendezés, motorban valami széttört, beragadt az önindító (ha indítás után egyböl rossz volt és valóban megállítja a motort, nem az önindítót teszi csak tönkre)

viszont ezután többet nem indítózik.

akksi, generátor, jó kell legyen (nem merült le teljesen és nem azért állt le, hiszen müködnek az elektromos cuccok)

tehát: vagy egyszerre elromlott az önindító és mèg valami amitöl lejjebb ment/szabálytalan lett az alapjárat, majd leàllt (nem hiszem)

vagy egy hiba okozza a kettöt.

pl: valóban beragadt, amotor erölködött, majd lefulladt-> nem gondoltam volna, de ezek szerint elöfordul

vagy a motorban ment szét valami, ami elkezdett szorulni (ezért "rázkódott"), majd végleg megszorult és az önindító nem tudja megtekerni

sajnos a mai világban el tudon kêpzelni: szerintem nö vagy mert a hibaleíráson is látszik, lövésed nincs hogy mi van a motorháztetö alatt. ezt a szervízes szakik is látták és röhögtek a markukban hogy egy olajszintellenörzéssel jól kerestek. persze az autó ezt nem bìrja hosszútávon

de ne legyen igazam!

2014. jún. 25. 10:55
 12/13 A kérdező kommentje:

Kedves Elek!

Igazán örülök,hogy Te ízig-vérig férfi vagy a talpadon és mindent tudsz az autókról!

Sajnos a logikus okfejtésedbe kicsi hiba csúszott,ugyanis a generátor volt a rossz,kiégett egy alkatrész,ezért nem tudta az aksit folyamatosan tölteni.Szóval ha akartam volna sem tudtam volna megcsinálni,de Te bizonyára ezt is megoldottad volna,hiszen mégiscsak a teremtés koronája vagy!Mivel ennyire superman vagy ,szívesen látlak a kórházban ahol nap mint nap operálok a műtőben,mert én meg ehhez értek.

2014. jún. 26. 10:18
 13/13 Beviz Elek ***** válasza:

köszönöm a meghívást, de nem szeretnék kórházba kerülni. föleg nem kés alá!

a generátort alapból kizártam, mert mikor a kispolákom nem töltött, addig használtam míg magától le nem állt, de utána nem is világított semmi

a másik pedig mindenkinek fel kéne tünjön egy vöröswn vilàgító akksijel :)

2014. jún. 26. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!