Árthat-e a kocsinak ha pályán nagy fordulaton megyek vele?
Egy Renault 1.2 16V-s motorrol van szó. Hibátlan az autó, sose volt pörgetve, ilyen másodlagos családi autó, de én használom mostanában. Gyári adatok szerint az autó végsebessége 154 Km/h, szóval nem meglepő hogy 140-nél közel 5000-es fordulaton pörög a motor... 5500-nál van a leszabályozás, azért kérdeztem hogy hosszútávon árthat-e ha így pörgetem, de én is úgy tartom ésszserűnek ha 4000 körül forod, de akkor 120-al megyek.
Ez van, ez az autó tényleg városban érzi otthon magát, ezekszerint pályázásra hosszútávon nem igazán alkalmas :(
Ha a Clio 2-ről van szó, akkor az 1.2-es 16V-es clio 75 LE-s, végsebessége 170 Km/h, szóval nyugodtan menj vele 130-at. Ha mégis gyanúsan magasnak találod a fordulatszámot, akkor kérdezd meg a márkaszervízt, hogy ez normális-e.
Amit te írsz, az a 1.2 8V-es 59 LE-s adata.
Nekem 1.4-es 98LE-s van, és 140-nél pörög 4000-t.
Ez egy Kangoo :) Ennél ennyit tud az 1.2-es :(
Nehezebb és sokkal nagyobb a légellenállása mint a Clionak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!