Hát ööö.. Ami nem ég el az nem kokszol. A fűrészek pedig nem járnak melegebben, mert kényszerléghűtésesek. Kisebb hőértékű gyertya is van hozzájuk előírva mint pl. a Simsonhoz.
Egyébként nem lehet rossz a megfigyelésed mégsem, mert most utánanéztem és a Stihl olaj az csak FB-s, tehát ennél majdnem minden olaj jobb ami ma kapható. Viszont alaposan megtámogatták a minőségét dumákkal. A Stihl csak ezzel az olajjal ír elő a fűrészekhez 1:50-es keveréket, más olajokkal 1:25 az előírás. Hát ez, úgy gondolom, erősen LOL kategória annak aki nem ma kezdte a szakmát.
2014. jún. 20. 14:49
12/27 anonim válasza:
Az egyik robogóm megsült a Husqvarna olajtól. Szerelő azt mondta, ilyet nem használnak robikba, mert túl sűrű és a különolajzó nem bírja bekanalazni. Ha bekevered semmi gond.
Viszont a Simsonomban én is Repsolt használok :)
2014. jún. 20. 16:55
13/27 anonim válasza:
Husqvarna szerintem meg pont híg :) De az egy jó olaj szerintem(láncfűrészbe használtam csak)
2014. jún. 20. 16:56
14/27 A kérdező kommentje:
Akkor veszek Repsol-t köszönöm a válaszokat mindenkinek megkérdeztem egy láncfűrész és motorszerelő ismerőst szerinte azért nem jó a fűrészes 2t mert a fűrésekben a kipufogó gáz sokkal forróbban távozik míg a Simsonba a hosszabb kipufogó miatt lehül és kisebb a nyomás ami miatt sok olaj lerakódhat
2014. jún. 20. 19:06
15/27 anonim válasza:
# 11
Tűgörgő csere miatt le kellett vennem a hengert. Akkor megtakarítottam a dugót, és a hengerfejet, ezután a kipufogó is ki lett égetve. Pár 100 kilométer után a dugattyú és a hengerfej megint tiszta koksz volt, mellé még a kipufogóból (enduro) is folyt az olajos gané.
2014. jún. 20. 19:22
16/27 anonim válasza:
Ja és a kipufogó is ki lett égetve, tehát az is tiszta volt.
2014. jún. 20. 19:23
17/27 anonim válasza:
Na most az "olajos gané" attól még lerakodhat hogy ha az olaj nem ég el teljesen. De mint ahogy írtam a Stihl olaj nem egy csúcsminőségű olaj, sőt.. Talán épp azért dzsuváz mert relatíve alacsony hőfokon meggyullad. A szintetikus olajok magasabb hőfokon gyulladnak meg ezért nem is feltétlenül kezdenek el égni a hengerben, csak kipufogó hője miatt kokszolják valamennyire a kipufogót.
2014. jún. 20. 19:31
18/27 anonim válasza:
Amúgy olajos gané a túl dús keveréktől is keletkezhet nem csak többletolajzásból
2014. jún. 20. 22:41
19/27 anonim válasza:
Nem dús, a gyertya gyönyörű őz barna. Egyébként ne úgy értsétek, hogy folyamatosan jön belőle. Mióta nem Stihl olajat használok, azóta az megszűnt. Bár most kapott remek Arolt, azzal is produkálja és mellé még büdös is. :D
2014. jún. 20. 23:04
20/27 anonim válasza:
A vicces, hogy régen szó szerint mindenféle olajjal keverték mégis mentek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!