Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az Opel Astra G -ről?

Figyelt kérdés

[link]

Opel Astra G -t szeretnék. Ez az 1.4 -es motor a legszimpatikusabb! :) S pénzem is csak max félmilla lenne rá!

2014. jún. 15. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Ennyiért a G Astra nem rossz választás. De a hirdetés nem jelent semmit, el kell menni megnézni, akár szerelővel is.
2014. jún. 15. 11:23
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Tetszik a fogyasztása is, meg minden! Összekaparok egy szakértőt!:)
2014. jún. 15. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:

képröl szép, de igen ezt élőbe kellene megnézni.

a 3. képen a lökháritó, és a csomi ajtó mint ha picit elütne színben, de ennyi pénzért ha valós a km futás, akkor nem rossz pénz érte, mert jól felszerelt kocsi, ködlámpa klíma stb .

2014. jún. 15. 11:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Kinézet alapján jól néz ki. Nekem 2005-ös van, 1.4-es 90 pacis, de láncos (z14xep) és twinport. Az 5 literes fogyasztást ne hidd el, ennyit lehetetlen kihozni belőle. Nagyon jó a felszereltsége is. A váltó szoknyája kicsit kopott, de ez ne zavarjon, az enyémen is elkezdett kopni 80-90 ezer kilométernél, tehát lehet valós a 185 ezer kilométer. A kormányt figyeld meg, azon látszik legjobban a használat, különösen a duda gomboknál, illetve ha az eredeti gumiszőnyeg van benne, az is sok mindent elárul. A klímát mindenképpen próbáld ki, mert hajlamosak arra, hogy elszökik a gáz. Ha annyira nem értesz hozzá, akkor vigyél valakit, aki jobban ért hozzá. Ha van ismerősöd Opel márkakereskedésnél, akkor nyert ügyed van, mert könnyen leinformálható az autó, kivéve ha más szervizbe hordták a garancia lejárta után.

Ha nincs túl sok pénzed, akkor próbáld meg az árba belealkudni a friss műszakit is, mivel az már csak szeptemberig érvényes és az már a te költséged lesz.

Amúgy jó vételek ezek az Opelok, igaz a vezető ülés nem éppen a legkényelmesebbek, de ha jól bánsz vele, akkor sosem hagy cserben és egy nagyon jól vezethető kocsid lesz. Én már lassan 9 éve nyúzom és eddig semmi komolyabb kiadásom nem volt (kopp-kopp). Szinte csak a kötelezőket költöttem rá, a gyári aksi is ezen a télen adta fel. Arra figyelj ha megveszed, hogy a gyárilag előírt 30 ezer km helyett 15 ezer kilométerenként, de inkább évente vidd olajcserére. Hidd el meghálálja :)

2014. jún. 15. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:
5 litert max országúton 90-nel fog produkálni. Amúgy 7-8 literrel nyugodtan lehet számolni.
2014. jún. 15. 11:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Képről jól néz ki, de mindenképpen meg kell nézetni szakemberrel! A váltószoknya kopása nagyjából megfelel ennek a kilométernek. Ennyinél már a kormányon is erős kopásnyomok láthatók, a dudagombok kezdenek kiszakadni, a váltógomb bordáinak a teteje is kezd simára kopni. A motornak ez a km még semmi, feltéve, hogy jól bántak vele. A kasznival sem szokott probléma lenni, az esetleges törésnyomokat, doblemez illesztéseket, fényszórók típusát ellenőrizni kell! Rugótörés szokott még előfordulni főként hátul. A hátsó kipufogó dob lerohadása már szintén aktuális lehet, meg még van ezer dolog amit ellenőrizni kellene :)
2014. jún. 15. 11:39
 7/10 anonim ***** válasza:
4. Hidd el te meg azt hogy a gyárak még így is piszkos nagy ráhagyással dolgoznak. Az olajcsere még 30-nál is sűrű.
2014. jún. 15. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es. Kétszer cseréltettem olajat 30 ezer km után, nem volt túl meggyőző. Akkor álltam át a 15 ezer kilométerenkénti olajcserére. Egy Opelos ismerős mondta, hogy a 30 ezer kilométer az átlagos használatra vonatkozik. Mivel én javarészt városban használom rövid távokra (5-10 km), sok hidegindítással, így nekem ajánlott 15 ezer kilométerenként cserélni. Ezt persze a gyártó már nem írja le, csak ajánlást tesz rá.
2014. jún. 15. 12:05
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok infót :)

Én országúton használnám javarészt, városban szinte nem is :)

2014. jún. 15. 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyszer volt rövid ideig egy ilyenem. Egy alkalommal kiszálláskor egy fiatal csaj megszólított és azt mondta, hogy milyen vagány, szép kocsi.

Nagyon tartós és nem költséges autó. Csak azért adtam el, mert az átlagnál gyakrabban cserélem az autóimat.

2014. jún. 15. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!