Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra f-et szeretnék...

Opel astra f-et szeretnék venni milyen motorral?

Figyelt kérdés
Hallottam hogy a 16 szelepes ecotec motorok nem túl jók, ez miben nyilvánul meg? Mennyivel több a hiba a 8 és a 16 szelepes között? Inkább 8 szelepeset vegyek?
2014. jún. 11. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá módod, az X16SZR motorkódú 1,6/8V motorral szereltet vegyed. Ez az egyik legjobb Opel motor, akár 4-500 ezret is elfutnak, kevés hibalehetőséggel.
2014. jún. 11. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Az ecotec motorok legnagyobb hibája hogy eszi az olajat, így gyakran kell utántölteni. A 8 szelepes viszont többet fogyaszt.
2014. jún. 11. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
nem fogyaszt többet.
2014. jún. 11. 11:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagy a C14SE motorosat. (Asta 1.4 Si) Ez 8 szelepes 86 lóerős, nyomatékos kis fordulaton ugyanakkor nagyon szívesen pörög is ha kell.
2014. jún. 11. 11:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Azon kívül hogy a 16v több olajat eszik nincs más típushibája? mennyit esznek a különböző motorfajták?
2014. jún. 11. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem X14nz-m van(1,4-es, 8 szelep, 44kW). Első autó, arra mentem, hogy minél kisebb legyen a biztosítás, súlyadó. Kár volt... Igaz, megy ez is, de egy 1,6-os, 8 szelepes jobb lenne.

Az Ecotec motorokkal az a baj, hogy az f-ekben(még a G-kben is) kiforratlanok, nem igazán sikerült még úgy összerakni őket mint a 8 szelepeseket. Az olajat is eszik(0,5-0,8 l/1000 km, de tudok olyanról is ami az 1 l-t is beveszi). Igaz, nagyobb a teljesítményük, de ez által többet is fogyasztanak valamivel, plusz mivel bonyoultabb konstrukció több a meghibásodási lehetőség is(ehez közre játszik az is, hogy ekkor kerültek be elöször a motorpalettába, mint már említettem).

Én, ha most vennék, akkor mindenképpen 1,6-osat vennék 8 szeleppel. Próbálj meg minél extrásabbat keresni, mert ha fapadosat veszel(START) akkor később bánni fogod.

2014. jún. 11. 18:01
 7/8 Csaba1207 ***** válasza:

Javaslom nézz utána a C14SE (82 ló), vagy a C16SE (102 ló) (utóbbit javaslom inkább, bár meg voltam elégedve a C14SE motorral is). 8 szelepesek, és intenzívnek mondható nagyvárosi közlekedéssel is 8 lityi, kint pedig 110-es utazóval még 7 alatt is elvan, sőt...

A C16SE talán még jobban is fogyaszt. Olajat nem igazán eszik, ha mégis akkor meg kell szelepszár szimeringezni, 'oszt futás tovább! Ritka motorok, nem sokat fogsz találni belőlük, de a legjobb motorok voltak véleményem szerint. F Astrában nagyon ki kell fogni a jó Ecotec motort, mert ezek az autók már öregek. A lényege, hogy ha meg volt hajtva, vagy kicsit is mentek vele kevés olajjal, olyan szinten elmennek a szimeringek, hogy akár tankolásonként öntheted az olajat. És sajnos ezek a motorok drágán javíthatók (Astra szinten).

Én amúgy jobban izgulnék a karosszéria rohadás miatt!!!

Jó tanács, mielőtt megveszel egy F astrát, nézd meg a következőket: Belső sárvédő dobok, tank nyílás környéke, és a hátsó lengéscsillapító torony környékét(!!!!!), főleg jobb oldalon. Persze minden más helyet is nézz meg. Futóművel ne foglalkozz, filléres téma. Arra kell számítanod, hogy a karosszériásnál 2 évente elő fogsz fordulni, mondom úgy, hogy szerettem ezt a kocsit, de a rohadás miatt le kellett mondanom végleg a típusról.

2014. jún. 12. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:

A 6-os jól leírta az Ecotec motorok hibáit, egyébként nem kell tőle félni, csak ez a negatívum, hogy időnként fogy az olaj, de ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy sűrűn (én havonta 1X szoktam) ellenőrzöd az olajszintet. És az is igaz, hogy egy kicsivel többet fogyaszt mint a "sima", de azért jobban is megy!

Tehát attól függ mire kel neked a kocsi? Városban elég az 1.4-es, autópályás (hosszabb utazásokhoz) jobb az 1.6.

Az EGR szelep szokott még általában hiba lenni, nem Ecotec motorokra viszont nem tudom, hogy ez jellemző-e.

2014. jún. 15. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!