Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudom, hogy mikor van...

Honnan tudom, hogy mikor van üzemi hőfokon az 1.3 cdti motorral rendelkező H-s Astrám?

Figyelt kérdés
Nem régen vettem és az eddigi autókban amikben ültem/ülök van hőfok mérő. Az Astrában viszont nincs a műszerfalon. Ezért tettem fel ezt a kérdést .

2014. máj. 1. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
De gondolom valami visszajelző csak van benne ha esetleg tulmelegedne. De szerintem ha 10 percig kímélve használod hideg indítás után akkor annyi idő alatt ott is van hogy üzemire melegedett a gép. Addig ne nyomd neki és szerintem nem lesz gondod, mert gondolom azért tetted fel a kérdést hogy mennyi idő alatt melegszik be, hogy lehessen neki kicsit jobban nyomni a gázt
2014. máj. 1. 10:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Jól írja az első, indulás után 10 percig óvatosan hajtsd, ne padlózd le a gázpedált!

Igen, a túlmelegedést jelzi egy ikon a műszeregységen.

Ha mégis ennyire izgat hogy hány fokos a hűtőfolyadék, ha fel van programozva az autóra BC (fedélzeti számítógép) funkció, a "secret menü"-ben digitálisan °C-ra kiíratható vele az érték: ehhez a "Settings" gombot kell hosszan nyomni, míg hallasz egy csippanást. (Kb 5-10 mp.) Ezután az egyes lapok között a "BC" gombot nyomkodva lehet lapozni az egyes oldalak között. Az egyik oldalon ott lesz ilyen hogy "Coolant", na az a hűtőfolyadék. Fontos, hogy járó motor mellett nézd, vagy legalábbis a gyújtás legyen ráadva! Különben 73°C-ot fog mutatni három napi -20 fokban történő állás után is.

Ha nem teljesen világos amit írtam, youtube-on keress rá! Van rengeteg videó ahol részletesen bemutatják hogy lehet előhívni a "titkos" menüt.

2014. máj. 1. 10:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, ha bármi további kérdésed van az autóval kapcsolatban, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: [link]

Érdemes beregisztrálni, elég segítőkészek a fórumtársak, sokat lehet onnan tanulni. :)

2014. máj. 1. 10:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Rendesek vagytok .
2014. máj. 2. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!