Több millió forint értékű autónál készpénzben szokás vinni a pénzt?
Csak az érdekelne, hogy általában mi a szokás.
Kb 1,5 éve vettem az autómat az ország túlsó végében. Busszal, vonattal több átszállással fél napi utazással mentem érte, így több milliónyi kp-t nem szívesen hurcoltam volna a táskámban. Gondolom nem kell részleteznem hogy miért. Mivel banki nyitvatartási időben nem értem volna oda és mivel a munkahelyemen nem tudtam szabadságot kivenni, ezért hétvégén utaztam. Tehát az nem volt megoldható hogy egy helyi bankfiókban vegyem fel a pénzt.
Az eladóval előzetesen telefonon egyeztetve viszont követelte hogy készpénzben vigyem magammal a pénzt. Az nem lett volna elég neki, hogy ott a szeme előtt a saját számítógépéről, a saját netkapcsolatán keresztül utalom el neki, és bemutatom a banki visszaigazoló SMS-t, melyben az ő számlaszáma van feltüntetve, arra hivatkozva, hogy mi van ha csalok. Bár mondjuk ötletem sincs, hogy hogy tudtam volna...
Végül azzal sikerült meggyőzni, hogy az adásvételi szerződésen kívül írtunk még egy plusz papírt tanúkkal aláíratva, hogy ha 48 órán belül nem érkezik meg a számlájára a pénz, akkor visszaadom neki az autót jelen állapotában.
Ebbe végül belenyugodott.
Ilyen esetben hogy szokás csinálni? Csak kíváncsiságból kérdezem.
Nálunk úgy van hogy általában augusztusban van egy két hetes leállás éves karbantartás miatt. Ekkor a dolgozók nagy részét elküldik szabadságra. Vagyis ha akarod, ha nem akkor kötelező kivenni a szabidat.
Utána viszont senki sehova! Év közben egy-két napot esetleg kivehetsz ha nagyon indokolt, de akkor is csak ha engedik és akkor is húzzák a szájukat, hogy ebből ne csinálj rendszert, különben keresnek mást a helyedre. Kész röhej!
# 19: Ez csak egy MKH-szemle igazolása, nem viselési engedély lőfegyverre...
A kérdésre meg: a bank ad igazolást az utalásról, hogy az véglegesen, visszavonhatatlanul létrejött. Ez után már hihető, hogy utalt a tag. SMS-re nyilván nem ad senki, de én is utalással fizettem a kocsim és nem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!