Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Több millió forint értékű...

Több millió forint értékű autónál készpénzben szokás vinni a pénzt?

Figyelt kérdés

Csak az érdekelne, hogy általában mi a szokás.

Kb 1,5 éve vettem az autómat az ország túlsó végében. Busszal, vonattal több átszállással fél napi utazással mentem érte, így több milliónyi kp-t nem szívesen hurcoltam volna a táskámban. Gondolom nem kell részleteznem hogy miért. Mivel banki nyitvatartási időben nem értem volna oda és mivel a munkahelyemen nem tudtam szabadságot kivenni, ezért hétvégén utaztam. Tehát az nem volt megoldható hogy egy helyi bankfiókban vegyem fel a pénzt.

Az eladóval előzetesen telefonon egyeztetve viszont követelte hogy készpénzben vigyem magammal a pénzt. Az nem lett volna elég neki, hogy ott a szeme előtt a saját számítógépéről, a saját netkapcsolatán keresztül utalom el neki, és bemutatom a banki visszaigazoló SMS-t, melyben az ő számlaszáma van feltüntetve, arra hivatkozva, hogy mi van ha csalok. Bár mondjuk ötletem sincs, hogy hogy tudtam volna...

Végül azzal sikerült meggyőzni, hogy az adásvételi szerződésen kívül írtunk még egy plusz papírt tanúkkal aláíratva, hogy ha 48 órán belül nem érkezik meg a számlájára a pénz, akkor visszaadom neki az autót jelen állapotában.

Ebbe végül belenyugodott.

Ilyen esetben hogy szokás csinálni? Csak kíváncsiságból kérdezem.

2014. jún. 14. 22:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%

esetleg ne 1edul menj?!

lehet itt lepontozni, en tolem is csak ugy vinned a kocsit, ha kp nalam.

sajna mar nem bizok senkiben.

2014. jún. 15. 09:29
 12/23 anonim ***** válasza:

És ha eladod a lakásodat, azt is készpénzben fogod kérni? 20 millió forint akár csak húszezresekből is elég szép "kis" csomag ám!

És ha kifigyelnek és utána ahogy viszed a bankba és leütnek, mit csinálsz? Mehetsz csövezni.

Konkréten kollégám járt így a nyaralójuk eladás után. Nem is egyedül volt. A pénzt helyben a házban fizették ki nekik. Utána elköszöntek, pénz a táskában, a táskát berakták a kocsi hátsó ülésére. Valószínűleg kifigyelhették ők, azt sem tartotta kizártnak, hogy a vevők adták a fülest: az egyik piros lámpánál egy motoros betörte az oldalüveget, táska ki és már ott sem volt. Az elkövető és a pénz persze nem lett meg. :(

Azóta a kollégám mindig beköti a táskája szárát a biztonsági övvel, még ha nincs is benne nagyobb érték.

Az ilyenekért is amikor csak lehet inkább kártyával fizetek és minimális kp van csak nálam. Ha pedig ilyen milliós értékben adnék-vennék valamit, ragaszkodnék az átutaláshoz.

Lehet hogy én parázom túl a dolgot, de még mindig ez a biztosabb.

Amúgy kérdező! Ha már úgy sincs jelentősége, ne foglalkozz vele! Vannak ilyen bizalmatlan emberek, főleg az idősebbek körében, akik még a bankban sem bíznak, ezért otthon a párnahuzatban tartják a pénzt. Egyszerűen nem érzik sajátjuknak, ha csak a bankszámlájuk kivonatán látna számot. Nekik látniuk, fogdosniuk kell a bankjegyeket, hogy elhiggyék, az az övék.

2014. jún. 15. 10:02
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

13.

ezért kell pisztolyt magadnál hordani.

amúgy nem hiszem hogy egy szutyukin kívül más kocsinak csak úgy be lehet törni az oldalüvegeit.

enyémnek pl dupla üvege van, kézzel sose töröd be. amíg meg bejut addig előveszem a stukkert, de ha 20 millió lapul mellettem, akkor valószínű már ott lesz a stuki hozzám közel, ha támadásra kerülne a sor.

ja és szvsz 20 milka elfér egy jobb féle cipősdobozban.

és igen ha valaki elemelné a pénzt, seggbelőném, ha kéne üldözném, és kocsival felkenném a falra, szóval bármit megtennék akár az életem árán is hogy visszaszerezzem ami az enyém. szóval velem nagy kockázatot vállalnának a gengszterek :)

2014. jún. 15. 10:18
 14/23 anonim ***** válasza:

09:51!

Most nem azért, de szerinted autó adás-vételnél csak viccből írogatnak szerződést?

Attól hogy nincs raja ügyvéd aláírása, az attól még ugyan olyan bizonyító erejű okirat.

Szerencsés vagy hogy ilyen melóhelyed van. Nálunk van hogy bent kell hagyni az éves szabadság egy részét mert nem engedik kivenni. Teljesen megértem a kérdezőt ebből a szempontból, sajnos nincs mindenki ilyen jó helyzetben mint te.

2014. jún. 15. 10:20
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Csak azt ne mondja valaki, hogy szombaton, vasárnap dolgozik...elmegy akkor megnézni és kész.
2014. jún. 15. 10:22
 16/23 anonim ***** válasza:
10 köteg pénz.
2014. jún. 15. 10:23
 17/23 anonim ***** válasza:

14.

Nem tudom mivel csinálták, nem voltam ott.

Az autóüveget valóban nem olyan egyszerű betörni. De ha egy 5 kilós nagykalapács hegyes felével rendesen rába..nak, nem fog visszapattanni.

Lődd seggbe nyugodtan, csak akkor meg téged fognak meghurcolni és lecsukni önbíráskodásért, ha túl jól sikerül, akkor meg szándékos emberölésért is!

Szóval SZVSZ ez sem megoldás és nincs is mindenkinek stukkere és engedélye is rá. Ha pedig neked sincs hivatalos engedélyed, még azért is meghurcolnak.

2014. jún. 15. 10:27
 18/23 anonim ***** válasza:

"Csak azt ne mondja valaki, hogy szombaton, vasárnap dolgozik...elmegy akkor megnézni és kész."

Mért, nem így történt? Pont abból adódott a problémája, hogy szombat, vasárnap volt, nem?

2014. jún. 15. 10:29
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

17. nekem van engedélyem :)

[link]

jó akkor te majd hagyod veszni a 20 milliód, amit több év alatt kemény munkával szereztél meg más meg erőszakosan elveszi...én azért menteném a menthetőt ha van lehetőségem :)

2014. jún. 15. 10:31
 20/23 anonim ***** válasza:
jó gyárakban lehet, de 1-2 nap szünetet tartanak ott is 1 hét után, csak lehet nem hétvégére esik
2014. jún. 15. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!