Lehet hogy gyűrű törés van?
Figyelt kérdés
Van egy simsonom, amiben most lett gyürü cserélve. Lefutottam vele több mint 150 km-ert, és a szerelő is ment vele egy tanknyi benzint.. nem huzattam csak néha. Mentem messzebre, és egyszer csak elgyengül, puffog, és leáll. rugásra nem indult, csak puffogott, meg toláskor is.. aztán sikerült betolni, ment is, 3.-ba, de utána megint ezt csinálta. utána ugy indult be, hogy pöfögött picit, de nem pörgöt fel. kivettem a gyertyát, mindig beköpte, de mostmár azis jo. gyujtásra gyanakodnék, vagy az hogy nincs erő, az lehet gyürü törés? már bese indul. A kipufogó is elvan dugulva eléggé, ha az számit.. és szikra van, benzint kap, karbulátor most lett kipucolva, tegnap tankoltam, és talán sok olaj mehetett bele, de ez idő alatt mentem vele 50 km-ert, akkor már csak elő jött volna a baja.. ja és szimering csapágyak, is most lettek cserélve.. szal tanácstalan vagyok.. de ez mind amit leirtam, h már bese indul, vagyha beindul puffog, az lehet gyürü törés?2014. jún. 13. 15:37
11/20 A kérdező kommentje:
Na, megnéztem jo minden, azt csináltam h a gyertyán a hézagot nagyobra vettem, nagyobb szikrát ad.. beindult, üresbe felpörög, 1-esbe nincs erő és néha megpuffog.. lehet a gyertya a szar? azért kérdem mert most nincs másik gyertyám..
2014. jún. 13. 16:20
12/20 anonim válasza:
Gyertyahézagot 0.4 mm-re kéne tenni, hézagmérő nélkül elég nehéz lesz, de a Simsonok ezzel a hézaggal működnek jól, különös tekintettel az indulási képességeikre. A leírt tünetek alapján én kizárnám a gyertyahibát, de persze semmi nem lehetetlen.
13/20 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem belőle, hogy nagyon füstöl. tegnap volt benne egy liter benzin, és vettem bele 4 litert, és a csávó keverte be nekem asszem fél decivel.. és az lehet h most kezdte el megszivni magát olajjal?
2014. jún. 13. 16:27
14/20 A kérdező kommentje:
Ja és az lehet hogy attol puffog, meg erőtlen egyesbe?
2014. jún. 13. 16:27
15/20 anonim válasza:
4 literhez fél deci olaj az 1:80-as keverék azzal nem kéne füstölnie. Lehet hogy kiesett a kuplung felőli szimering.
16/20 A kérdező kommentje:
Hát azis uj benne, szal belevágom a szerelő fejébe ha kiesett :D De attol puffog, meg erőtlen? és a kipufogo könyöknél puffan jo nagyokat, de csak melegen. hidegen nem :)
2014. jún. 13. 16:35
17/20 anonim válasza:
A puffogás nem a szimeringtől van, de a szimering viszont a puffogástól eshetett ki. Ha nincs szimering akkor elég gyenge lesz a motor. Én tartom hogy a lendkerék körül van valami disznóság. A szerelődet meg üdvözlöm...
18/20 A kérdező kommentje:
Majd megnézem, szted lekell venni a lendkereket? mert nincsen lehuzom, és nem nagyon birom igy levenni.. valahogy le lehet, csak én nem tom :// am hallod, énis üdvözlöm, mert már 30 ezret költöttem a motorra, és még mindig szar.. jó több szerelőnél volt, mert egyikse ért hozzá..
2014. jún. 13. 16:41
19/20 anonim válasza:
Ha tényleg el van nyalva az ék, akkor már lejön a lendkerék kézzel is. Még amit így gyorsan szerelés nélkül meg tudsz nézni az az hogy kicsavarod az olajbeöntő nyílás csavarját és beleszagolsz a deklibe hogy van e kipufogószaga (is) az olajnak. Ha van, akkor kiment a szimering. Egyszer saját hülyeségből nekem is kilőtte, de az kb 100 méterrel volt a házunk előtt, még lendületből haza is értem, de már nem húzott a motor és persze irgalmatlanul füstölt.
20/20 A kérdező kommentje:
Okkés, köszönöm szépen :D És mitől tudja kilöni? mert amikor legyengült, akkor kezdett el puffogni.. jah és a füstnek ilyen égett szaga volt, már akkoris, mikor ment.. az lehet h rosszul volt már akkoris a szimering? :)
2014. jún. 13. 19:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!