Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy egyetemistának milyen...

Egy egyetemistának milyen autót javasoltok?

Figyelt kérdés
Kb. 25 km-es napi távról lenne szó, max 250. 000 ft-ot szánnék rá. Tudom, ennyi pénzért egy halom rozsdát is rám sózhatnak, ha nem figyelek oda, de egyelőre néhány évig használnám. Üzemanyagot tekintve szerintem mindegy, sedan vagy kombi formájú 90-120 LE-rőset szeretnék (Suzuki swift kizárva!). Legyen megbízható fajta.

2014. jún. 12. 23:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó, ha két-háromszázból lehetne megbízható, erős, gazdaságos, mindennapi használatra alkalmas, üzembiztos, műszakis autót venni, akkor szerinted ki a fene adna egy-másfél milliókat ki egy használt autóra? Az egymilliós autóra is még százat kell költeni leszervizelésre.
2014. jún. 13. 11:20
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Egy, azaz 1 darab egyetemistának azt ajánlanám, hogy vegyen egy motorkerékpárt. Ha fontos a jó fűtés és hogy ne ázz, akkor megteszi egy régi Skoda, vagy Lada.
2014. jún. 13. 12:46
 13/23 anonim ***** válasza:
46%

"ki a fene adna egy-másfél milliókat ki egy használt autóra? Az egymilliós autóra is még százat kell költeni leszervizelésre."

-Azok akik néhány éve svájcifrankos hitellel vettek 3-5 mft-os kocsit, "mer az új mer az jó". Most lejjebb adták.

-Akiknek kell a mutogatni való ,szomszédnál kicsit jobb kocsi de hitelt már nem kapnak vagy nem akarnak felvenni,viszont menőzni azt akarnak. Megveszik a Vw passat tédéít meg a leharcolt Bmw-t 1.5mft-ért és ők a janik (egy kis ideig, mert szervizre nem fog telleni)

- Akik annyit értenek a kocsihoz ,hogy hol kell rajta beszállni és merre van a márkaszerviz, és hajtogatják hogy 1 millió alatt nincs jó kocsi.

-Utolsónak azok ,akik megtehetik.

A kérdező napi 25km-t írt. Én havonta belenyomok a 20+ éves kocsimba 3-5 ezret, 180 ezerért vettem műszakival, mikor lejárt költöttem lakatolásra fényezésre kb 100 ezret.Most tipp -topp és átment a vizsgán, újra két év béke nyugalom. Azóta olajcsere- fékbetétcsere, fillérekért. Kb 19ft-ba kerül 1 km, mert úgy vettem hogy benne van a gázrendszer.

Egyszer behalt a generátor ,bontóban 8 ezerért vettem ,(saját lábon odament)és otthon fél óra alatt kicseréltem. Soha cserben nem hagyott.

És előtte is hasonló max 300 ezres kocsikkal jártam. Ezeknek már értékvesztése sincs.Ha megveszem most 200 ért 5 év múlva eladom 180 ért. Ellentétbe a 1.5 milliósal, ami néhány év alatt felét se éri. És jellemzően ez az a kategória amit már nem véd garancia és előtte van sokszázezres javításoknak. Modern ,minden teli elektronikával , otthon javíthatatlan, a szerviz meg átver lehúz..

2014. jún. 13. 13:48
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha Swift kizárva (ami a legésszerűbb választás lenne), akkor F Astra amire jó esélyt látok, már ha találsz olyat ami nincs teljesen szétrohadva.
2014. jún. 13. 15:05
 15/23 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó, ha te havi ötezer kilométert bele tudsz rakni, akkor igen jómódú lehetsz, mert ha benzines akkor százhúszezer forintért tankolsz havonta minimum,ha gázos meg nyolcvanért. A srác megbízhatót is mondott, ami egy huszonéves autóra nem jellemző.
2014. jún. 13. 15:08
 16/23 anonim ***** válasza:
40%

Nem vagyok jómódú de a munkámhoz kell kocsi,aminek a költségét úgymond átalányban fizetik.De nem mindegy hogy amit fizetnek az éppen elég,vagy nem is jön ki, vagy még haszon is marad rajta. Ennél az öreg kocsinál marad bőven haszon. Mivel saját tapasztalatomból is látom mennyire megbízhatóak olcsón javíthatóak a 20-on éves kocsik ezért nem tudok mást írni. Érteni kell hozzá mikor megveszed.

Volt a családban 6 éves kocsi ,Vw márka ,hiba volt megvenni. Egy évben annyi elment csak szervizre amiből én vettem volna 2 régebbi kocsit. Minden szerviz ott kezdődött hogy 100 ezer ft-tól felfele. de ki hogy érzi, hogy szereti. Én maradok a régi megbízható technikánál.

2014. jún. 13. 15:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Nekem is volt öreg autóm 18-27éves koráig volt nálam. Nem volt drága javítani, se mindig volt vele valami. Nem sírom vissza.
2014. jún. 13. 18:35
 18/23 anonim ***** válasza:
89%
Javítok. De mindig volt vele valami baj. Hosszú távra nem mertem elindulni.
2014. jún. 13. 20:00
 19/23 anonim ***** válasza:
Vegyél egy ladát
2014. jún. 13. 20:46
 20/23 anonim válasza:
89%
Vegyél bérletet.Sedan vagy kombi formájú?:) Nem inkább sedan/kombi kivitel? EGYETEMISTA
2014. okt. 4. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!