Egy nagyobb motor úgy általában kényelmesebb is?
Nem a motor űrtartalmától függ a kényelem.
Egy 250-es motor, sík úton, szabályokat betartva ugyanannyi idő alatt fog eljutni egy adott pontra, mint ha egy literes motor menne ( feltéve ha nincs túlzottan megpakolva ami esetleg korlátozza a 90 km/h-t )
Emelkedőkön, tartós szerpentineken ( pl Alpok ) már okozhat eltérést a nyomaték és a LE-ők hiánya.
A kényelem más kérdés. Egy nagyobb űrtartalmű sportmotorral nem nagyon lehet lefutni a térképről. Igen, én is ismerek olyan harcedzett titánokat akik GSX-R-rel mentek le pl Splitbe, lelkük rajta. Én nem vagyok képes ilyesmire. Ha ilyen ambícióim lennének biztosan valamilyen túra, túra-endúró-t választanék a célra.
Bizonyos kényelmi felszerelések csak drágább modelleken vannak ( amelyek nagyobb űrtartalmú gépek ). Ilyen pl az ülés a és kormányfűtés, vagy a tempomat.
Ha egy túramotornak van mondjuk 600-as és 750-es vagy nagyobb változata akkor nem feltélen lesz a kényelemben különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!