Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt dízel autónál mire...

Használt dízel autónál mire kell figyelni a kuplung próbálgatásánál?

Figyelt kérdés
Mik a tünetek ha rossz? Mert a dízel nyomatéka miatt máshol van a súrlódási pont. Meg tudom állapítani mint hozzá nem értő?
2014. jún. 10. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha csúszik azt megtudod. Elkezdesz tolatni egy nagy lejtőn, fent fog, kemény. Ezek mind utalhatnak rá, hogy rossz. Na meg a ferodol szag, ha csúszik.
2014. jún. 10. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Súrlódási pont nincs. Te a holtjáték nagyságára vagy kíváncsi. És ez nem a nyomatéktól függ, hanem hogy az előző tulaj(ok) mennyire égette a kuplungot.

És a holtjáték idősebb autónál teljesen normális egy bizonyos szintig, amíg nem csúszik a kuplung. De ez az autó állapotáról semmit sem mond el.

2014. jún. 10. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Leginkább a kettős tömegű lendkerék állapotáról kapsz némi infót a kuplung nyomkodásakor.

Nálam pl az volt a tünet csere előtt, hogy félig kinyomott kuplungnál egy ponton volt egy ilyen darálós kerregő hang.

De olyanról is hallottam már, hogy rossz lendkerék miatt finoman pulzált a kuplungpedál félig kinyomva.

Maga a kuplung egyébként ugyan olyan és ugyan úgy működik dízel autón mint egy benzinesen.

2014. jún. 10. 15:56
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Mert a dízel nyomatéka miatt máshol van a súrlódási pont.

oszt ez mit jelent pontosan?

2014. jún. 10. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem értem minek kell ide keverni a nyomatékot.

Arra kell figyelni hogy ne legyen túl kemény a kuplung kinyomáskor, ne fogjon (FOGÁSPONT) nagyon lent meg nagyon fent se.

Hidraulikus működtetésű kuplungnál nem érdekes a holtjáték, úgyis magát állítja a szerkezet.

2014. jún. 10. 16:08
 6/8 anonim válasza:
0%
Legalább 2 percig kell induláskor csúsztatni. Ha utánna még jó, akkor jó lesz.
2014. jún. 10. 16:28
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
ő ő klíma bekapcsológomb van benne? vagy letekered max kékbe oszt várod a hideg ajjert?
2014. jún. 10. 16:33
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
bocs nem ide akartam.
2014. jún. 10. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!