Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tartsam karba a láncot?

Hogyan tartsam karba a láncot?

Figyelt kérdés
YZF R 125-öm van és nem tudom hogy mivel tarthatom karba a láncot,olyat mondott nekem a régi gazdája hogy nem szabad olajozni mert szétcsapja az olajat a gumira és az aztán bukáshoz vezet.Mi a teendő?

2014. jún. 9. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:

így:

[link]

2014. jún. 9. 22:39
 2/8 anonim ***** válasza:
és 10ekm alatt ezekből kifújsz vagy 20eft tiszta haszon
2014. jún. 9. 23:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy ez, vagy menet közben fog szétesni a lánc. Kedves #2, egy járművet bizony karban kell tartani hogy üzembiztos legyen, és annak ára van.
2014. jún. 10. 00:04
 4/8 anonim ***** válasza:
van más megoldás is 3mas nekem 30ekm simán kibír a láncom
2014. jún. 10. 11:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Vagy veszel/építesz egy automata lánckenőt.

[link]

Elméletileg nem fröcsköli az olajat így a lánc mert annyi nem kerül rá egyszerre.

2014. jún. 10. 12:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Mivel egy ekkora motor,ha jó lánc van rajta (DID vagy JT erősített) akkor az elég nehezen nyúlik meg ha karban van tartva.

Az a lényege,hogy a gyűrűknél lévő koszt kinyomassuk,így a görgők nem kopnak vagyis így megelőzhető a túlzott kopás.

Drotkefét neki,brigiciolt vagy féktisztítót,és a végén pedig lefújod valami lánckenő spray-vel.

Olajozni pedig nem szabad.Egyrészt megnyúlik a lánc,másrészt pedig NEM rátapad a láncra hanem lepereg róla.Ezért jó a kimondott lánckenő.Fontos,hogy 10-15 percet várj mielőtt elindulsz vele,miután bekented.

Sok sikert hozzá!

2014. jún. 10. 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:
én mikor megvettem a motoromat, leszedtem a láncot, beáztattam gázolajba, átmostam szép tisztára, és lánc olajozó sprével befujtam, nem mentem vele eddig sokat, de jól birja :)
2014. jún. 10. 16:01
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítőkész válaszokat :)
2014. jún. 10. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!