Van egy KR51/2 Schwalbem. Hogy kell a láncot felrakni?
Én valamikor úgy csináltam, hogy levettem a láncvédő gumikat, a hátsó lánckerékre fentről ráakasztottam a láncot és a kereket addig forgattam hátrafelé, amíg megjelent alul a lánc vége. Ezután egy darab dróttal behúztam a gumiszárakba. Befűztem a blokkba feltettem a patent szemet, majd a lánc hurkába beakasztottam az első lánckereket és úgy tettem a helyére. Utána lehetett megfeszíteni.
Nem biztos, hogy ez a helyes megoldás, de akkor nekem ez működött.
Most nincs rajta lánc vagy a régit akarod lecserélni?
Utóbbival kezdem mert az egyszrűbb. A régi láncot a patentszemnél bontsd meg. Tedd meg ezt az új lánccal is. Na most az új láncot szintén a patentszem segítségével toldd hozzá a régi lánchoz. Utána megfogod a régi láncot és szépen húzod kifelé a tokból (ja, ugye mindezt az elő lánckeréknél kell csinálni). Aztán egyszer megjelenik a toldás, ekkor a régi láncot leveszed és az új láncon meg összepattintod a patentszemet. A művelet előtt a hátsó kereket meg húzd előre a villában amennyire lehet.
Ha nincs rajta lánc egyáltalán akkor keress egy olyan 1mm vastagságú és legalább 1 m hosszú drótot. Ehhez érdemes kivenni a hátsó kereket és levenni a lánckerékvédő kerék felőli fedelét/porvédőjét, hogy lásd a hátsó lánckereket.
Na most a drótot a lánc utolsó "lyukas" szemhez erősítsd oda (belefűzöd a "lyukba" és eltekered a drót végét). A drót másik végét meg olyan 2-3 hosszan visszahajtod, hogy minál kevésbé legyen akadós. Majd a drótot, lánccal együtt befűzöd a felső láncvédő tokba. Ha megjelent a drót vége a hátsó lánckeréknél, akkor ott húzzad befelé a láncot és ha az is odaért a lánckerékhez akkor felrakod a lánckerékre. A dróttal pedig elismétled ezt a játékot az alsó lánctoknál is. A többit tudod. Remélem sikerült mindet érthetően leírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!