Mi a véleményetek a Renault Thaliáról?
Szia!
Nekünk a családnak már 4éve van egy reanult thalia 1.4 8szelepes 75 LE csodajárgányunk:D
ezidáig semmi panasz nincsrá.. még annyi sem hogy egy izzó kiégett volna vagy ilyesmi apróság se
Amiért mi ez az autó mellett döntöttünk. Tágas utastér hatalmas csomagtartó és a jó ár:)
Szóval sztem igen is érdemes megvenni
Hello, nagybátyámnak ilyen autója van, nagy ritkán megyek vele én is.
Az autó 4 éves, szintén 1.4 nyócszelep, 30ezer km van benne, szóval nem ment sokat és azt a keveset is nagyon kíméletesen tette meg vele.
A csomagtér tényleg nagy, de a pakoló nyílás marha kicsi és magasan van a pereme, nagy dolgok nem férnek be, ha a hátsó ülést ledöntöd akkor meg csak egy lyuk van, max. sílécnek jó. Az utastér szerintem nem tágas (194 cm magas vagyok), elől el lehet férni, de akkor hátra senki ne akarjon beülni, nem is a lábtérrel van a baj, hanem a fejtér nevetségesen kicsi, ez látszik kivülről is, azon az igen ronda csapott hátulján.
Ennyi km után ugyan nagy baj nem volt vele, de sok kis apróság, szélvédő keretgumit 3szor ragasztották szervízben végül az itthoni sziloplaszt fogta meg, a belső küszöb borító műanyag fülei egyszer csak eltörtek, mozgott,zörgött=500ft és oké.
Nem rég lett cserélve a vezérmű szíj,görgő,vízpumpa.
A gyári vízpumpa tönkre ment ezalatt a a30ezer km alatt!!!
A tömítés mellett folyatta a vizet, nem is nagyon észrevehető módon, csak szét szedés után látszott a nyoma.
A motor az nem a legmodernebb, nem túl erős ahhoz képest sokat eszik 7-8 de inkább 8 liter, ha meg menni akarsz akkor ki kell taposni a szemét.
Ha ilyen autót akarsz akkor inkább már a 16 szelepesek közül válassz.
Jah és a váltója nevetségesen jár, hosszú úton, és gázadásnál combon vág :D, ülések nem túl kényelmesek, 150km után mindenem fájt :S, kanyarokban meg kell gondolni, hogy mennyivel mész, szeret dőlöngélni
Kicsit hosszú lett, de ez van :)
Azt kihagytam, megvenni talán érdemes, olcsók, mert gyorsan vesztik az árukat, de ha majd el akarod adni évek múlva, akkor sokat fogsz bukni rajta.
példa:
2millió felett volt az új ára ezeknek bőven, 5évesen 900ezer?!? megvenni megéri, de ne akard eladni...soha :)
Vegyél Audit / BMW-t / Mercit vagy Toyotát
Azok a jó autók. Annyi pénzből amiből vennéd a Thaliat, ami szerintem is rossz gép, vehetnél egy régebbi de jobbat a fent felsorol 4 közül
pl a mi BMW-nk 1.6-os benzines 102 lóerő elég szépen megy és 7-7.5 a fogyasztása, viszont hosszúúton (400km, kb 80km autópályával) 5,5-6 liter volt :) Szívből ajánlom!
Hát vannak bajok vele:
(7 éves 45 ezer km van benne)
-Fura zaj a motortér felől(kerepelő)
-csomagtartó ajtó központi zárja elromlott(távirányitó nem zárja a csomagtartót)
-a szellőzőrendszer kezelőgombjainak világitása gyakran elmegy
Ez amúgy egy 1.4 es benzines.
És én nem szidom az autót.
Erős gázadásnál azért lendületesen el lehet indulni vele lámpánál, előbb sikerül indulni mint a legtöbb autónak
Fogyasztása viszont városban elég nagy:(
Nekünk hat éve van Thaliánk (Quasimodonk :D). Egyszer kiszálkásodott a gázbowden és beakadt, de ez nem típushibája szerintem. Az kijelzőjében viszont kiéghet a hátsó megvilágító led és akkor halovány.
Szerintem teljesen megbízható, csak vigyázni kell rá, általában az fikázza aki még soha sem ült benne, vagy széthajtotta az agyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!