A renault magnum kamion miért olyan népszerű?
Itt erre amerre én lakom csak azt hallom ha a kamionok szóba jönnek hogy rönó magnum így meg úgy..
Szerintem meg egy olyan ormótlan csúnya alaktalan valami...
Mitgondoltok erről?
Hát hogy néz már ki?
Magasabb mint hosszabb.. XD
Az esztétikum megítélése egy egyénfüggő...
Amiért elég nagy hype-ja volt a magnumnak:
Az elsőket 1990-91ben dobták piacra. Az első teljesen síkpadlós vontató volt, a fullos verzióhoz rendelhető volt az 500lovas motor automata váltóval, klíma, elektromos ablakok, kipörgésgátló. Az akkori nyugati konkurenciánál nagyságrendekkel kényelmesebb volt. Itthon meg a liazzal és ifával dolgozók szemében olyan volt, mint neked most egy AMG S-klasse :)
Később megkapta, az elnyűhetetlen MACK motorokat(390-560LE), igaz a váltó és a körités az franciásan szar volt, de a kénylem megmaradt.
Mióta megvette a Volvo a Renault Trucks-ot, azóta Volvo motorral gyártják, az új magasított fülke pedig nagyon király ( belülről). Még mindig kényelmesebb mint pl az FH-s volvok, vagy a Stralis. Használtan meg jóval olcsóbb, mint a többi vele egy kategóriájú vontató.
Talán ezért lett ennyire felkapott, amihez még hozzájön a jellegzetes formája is. Erősebb van, megbízhatóbb van, de a Magnum az mindig Magnum lesz.
-egy Magnum pilóta
Hát nem tudom...
Mindenki a saját házatályán sepreget. Lehet hogy erős de akkor is olyan mintha egy ajtólap jönne velem szemebe. :D
Szerintem országos átlagban nem népszerűbb, mint a többi. Én Iveco-t sokkal többet látok. Kényelemben az egyik legjobb és ez a pihenőidőkor is érvényes. A nyergesvontatók általában mindig magasabbak mint hosszabbak. Ez azért van, mert a járműszerelvények a hosszúságát szigorúan szabályozzák (nyergesvontatónál 16,5m). Ha a vontató fülkéje hátrafelé hosszú, akkor a pótkocsinak kell rövidebb lennie, hogy beleférjen a szabványba. Ezért a motortérre van ráépítve a vezetőfülke.
A csőrős kamionok ezért ritkák hazánkban.
Nem tudom ,mennyire vagy otthon a témában, de a magnum pont nem népszerű kamion. A Merci, MAN, és scania , volvo sokkal népszerűbb( többet látsz belőlük ). Főleg a volvo és merci, merci mert erős és szép nagy a kabin, volvo mert kényelmes télen is helytáll és megbízható.(saját tapasztalat)
Az iveco meg nem nevezhető jó nak, teljesen müanyag, hangos, és gyakran hibásodnak meg.
"A Merci, MAN, és scania , volvo sokkal népszerűbb( többet látsz belőlük )." Azért a népszerűséget itt hülyeség úgy értelmezni, hogy mennyi van belőlük. A haszonjármű vásárlás teljesen más irányok mentén halad , mint a személyautóké.
"merci mert erős és szép nagy a kabin" < a megaspace fülke tényleg jó,de erősnek azért nem mondanám. Az előző munkahelyemen voltak 1844es Actrosok ( mint új ), nem voltunk tőle elhalva.
"volvo mert kényelmes télen is helytáll és megbízható." A volvo messze nem kényelmes, ugyanaz az elb@szott fülkéje van már 15 éve. A megbízható, az nagyjából igaz, bár nálunk már akadtak komoly problémák a 4éves Euro5ös FHval,AdBlue tartályfűtés minden télen megadja magát. Egy másik FHban haldoklik az I-Shift, 900 000van benne.
Első generációs Stralissal dolgoztam, egy ideig. Az egy elektronikai hulladék volt, a cursos 11es motor meg harmatgyenge.
Igazából egyik vontató sem tud kimagaslót nyújtani, teljesítményben a Volvok és a Scaniák viszik a mezőnyt, kényelemben szerintem a Magnum. ( van egy exhungaros munkatársam, elvakult Volvo fanatikus. ő sem értette, miért mondjuk kényelmesnek a magnumot. Amikor hátradöntöttem a jobb ülést félig, és a kinyújtott lábam nem érte el a szélvédőt, akkor ő is meglepődött. 190vagyok :) )
XD Elolvastam a hozzászólásokat.
Érdekes hogy mindenki mást tart kényelmesnek.. :D
Van aki az ivecot van aki a magnumot van aki a volvót schaniát.. :)
Mindenesetre én is kamionos pályafutásra törekszem. Irja egyikőtök ,hogy minden vágya egy magnumot vezetni..
Esküszöm ha véletlen egy munkahelyre kerülünk és én kapom a Renault kulcsát cserélek veled bármid van. :D :D :D
Nekem amúgy első ránézésre a Schania és a volvó jön be.
De ahogy magam ismerem úgy is egy Renaultra fognak rakni ha dolgozom a szakmában. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!