Biohazardxxx kérdése:
Miért ad ki kopogó hangot a motorom?
Figyelt kérdés
Mikor odahúzom kopogni kezd de ha menet közben kisebb fordulatra visszaengedem akkor megszűnik a kopogás. 50cc 4t motor. szelephézag szívó 0,10 kipufogó 0,15 re van állítva.2014. jún. 7. 00:41
11/18 anonim válasza:
Azt hogy ha a csapszegnél vagy alul a főtengelynél a megengedettnél jobban lógnak a hajtókarban lévő csapágyak (tűgörgők azt hiszem) az okozhatja a kopogást. Vagy lehetnek a főtengely nagy golyóscsapágyai is. De az is lehet hogy a dugattyú kalimpál a hengerben a megnőtt illesztési hézag miatt. Ez nem lenne meglepő látva azt a húzásnyomot a dugón.
12/18 A kérdező kommentje:
a tűgörögös meg csapágys okosságot azt mondták már páran de azt is mondták hogy nem olyan gáz párezer kilómétert még elmegyek vele... amugy a nagy gáz a koxlerakódás? Esetleg ezek a koxeltávolitó motoradalékok érnek valami?
2014. jún. 7. 14:37
13/18 anonim válasza:
Ha szét van szedve a motor akkor érdemes letisztítani a kokszot, de nem úgy nézem mintha felizzana időnként, sőt a gyertya sincs kiégve, tehát nem melegszik túl a jelek szerint semmi. Sőt valószínűleg a szétszedés előtt nagyon óvatosan hajtottad, nem? Egyébként semmilyen adalékot nem érdemes használni a koksz eltávolításhoz.
14/18 A kérdező kommentje:
leszedtem a koxot megtakaritottam finoman. a gyertya az mindig ilyen bár legtöbször csak 2-3 kilóméteres távokat megyek vele. 55el képes menni én 50-el megyek vele általában jó uton. felmelegedni felszokott rendesen csak ugy süt a blokk :D ha ez számit sportkipufogó van rajta amit én csináltam nincs fojtás és légellenálása a a gázoknak nyilegyenesn távozik szép nagy hangal.
2014. jún. 7. 15:11
15/18 A kérdező kommentje:
és ha 98as benzint használnék 95-ös helyett jobb lenne a motornak? Lukoil benzinkuton tankolok az gáz? Shell V-Power Nitro+ ezt használhatom vagy nem?
2014. jún. 7. 15:16
16/18 anonim válasza:
Ha nem ég ki a gyertya akkor tegyél bele eggyel kisebb hőértékűt (C6HSA), annak nem jó ha nem ég le róla a piszok. Próbaképpen meg tedd vissza az eredeti kipufogót. Egyébként érdekes hogy a hangos kipufogóval is hallod a kopogást.
17/18 A kérdező kommentje:
estére töltök fel videót róla. addig türelmeteket kérem.
2014. jún. 7. 16:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!