Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel drágább egy V6-os...

Mennyivel drágább egy V6-os autó fenntartása, mint egy sor4esé?

Figyelt kérdés
MOst tervezek autót venni, de havi szinten nem mennék vele 300km-nél többet, így a nagy fogyasztás miatt nem kell aggódnom. Gyerekkori álmom egy V6-os autó és most arra gondoltam, hogy megvalósítom, mert később lehet hogy nem lesz rá esélyem. Mennyivel költségesebb fenntartani egy mondjuk 2.5-3.0-ás V6-os kocsit mint egy 1.6-2.0-ás sor4eset?
2014. jún. 4. 18:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
5.4 322 lóerő, 500 Nm.
2014. jún. 5. 00:17
 12/20 anonim ***** válasza:

1-2 perc alatt üzemmeleg az autó, van fűtés. míg anyám kocsijába ugyanez 10 perc.

télen be se melegszik városba sose, nincs fűtés, visszahűl a motor. nagy köbcenti tartósabb

2014. jún. 5. 00:18
 13/20 VarMa ***** válasza:

ha nem hasznalod sokat akkor szinte semmivel, vagyis a jo fajta adok amiket kidob az allam... Biztositas, teljesitmeny ado,stb...

De mivel nagy cm3 ezert a vetel ara nagyon alacsonyan van mert nagyon nehezen eladhato kategoria, tehat ha azt nezzuk mar a vetelnel sporolsz annyit amennyivel tobb az atirasa...

Nekem az 1.6-os varosban telen megette a 8-9 litert, mig a 2.5 V6 Ford Cougar a 12-t, szerintem nem tul egetvero a kulonbseg, orszaguton pedig az 1.6 6-7 liter evett, mig a V6 9-et...

Nekem valahogy a VR6-os VW konszern motorjai nem jottek be, volt egy Seat Alhambra VR6-om (nem sokaig). A hangja nagyon tetszett, erosnek meg joindulattal sem mondanam es irgalmatlanul sokat zabalt pedig nem volt baja az autonak (se betarolt hiba, se lambda szonda, semmi) es 20-30 liter kozott kert allandoan...

Amiket meg erdemes lenne szeintem nezned:

-Audi A4 2.8 V6 (raadasul ha quattro kezi valtoval akkor nagyon jo)

-Citroen Xantia II 3.0 V6 Activa (szerintem egy nagyon kenyelmes dinamikus auto)

-Ford Mondeo ST 3.0 V6, de a kisebb 2.5 V6 is jo

-Ford Cougar 2.5 V6 (a kombi MOndeo alapjaira tettek egy szerintem szep kupe kasznit)

-Peugeot 406 3.0 V6 illetve Coupe (Pininfarina tervezte a kulsot ha jol emlekszem)

-VW Passat 2.8 V6 4motion

tobb nem jut eszembe, igaz nagyon arat sem irtal, hogy kb mennyi a keret...

2014. jún. 5. 06:32
 14/20 anonim ***** válasza:

"benzines lenne, de ha nem drágább, mert ritkábban hibásodik meg, akkor miért nincs elterjedve egyáltalán? Nagyon ritkán látni, sokkal több soros motoros kocsi van az utakon."

Bármelyik V6 motor jobb bármelyik sor4-es motornál, de a hathengeres motorok mindig is a felsőbb tegóriába tartoztak, ugyanaz az autó újkorában akár 2x annyiba is kerülhetett V6 motorral, mint sor4-el. Ja, és V6-ból nincs fapados, mindegyikben van legalább klima meg egyéb ilyen dolgok, amik egy sor4-ben extrának számitottak. A fenntartásról nem is beszélve. Mai napig kiváltság, ha V6-ost tudsz venni újonnan, pláne most, mikor már a 28i BMW-ben is 4 hengeres motor van... És szerkezetileg a V6 motor 2x annyit kellene elmenjen, mint egy 4 hengeres, azonban a befecskendező és a többi dolgok sokkal hamarabb feladják, ezért lehet 15-20 éves 6-8 hengeres Audikat, BMW-ket, stb fillérekért venni, pedig a motorjuk még kibirna pár százezer km-t, de a többi alkatrész már mind tönkrement rajtuk, a fenntartásról és a fogyasztásról nem is beszélve.

2014. jún. 5. 09:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2.8-as V6 van, egyáltalán nem vészes, mint ahogy leírják itt...

Súlyadóm: 29600 ft évente, ami elég kis összeg...

Kötelező meg 51 ezer évente, mivel fiatal vagyok.

2014. jún. 9. 20:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia. Nem olvastam végig a sok elmélkedést.

Egy V6-os 2.5-3.0-ás autó az álmod és csak havi 300km-t mész akkor vedd meg ne agyalj. Egy kocsira mindig költeni kell.

De ha ez az álmod akkor inkább most vedd meg mert amikor már lesz család stb nem fogod tudni.

a fentartása nem drágább önmagában, az adó átírás az drágább. de amúgy semmivel se drágább mint egy 4-hengeres. A fogyasztást leszámítva.

ha valami beszarik egy 4 hengeresen azt is megveszed meg ebbe is meg fogod venni. ez inkább tipusfüggő mert mondjuk egy igazi amerikai dögöt veszel. akkor ahoz nehéz lesz alkatrészt találni így drágább is.

Azonban nézd meg a bmw 2.5-ös sor 6-osát 10-12literes városi fogyasztássa van. Persze ha nyomod neki mint az őrült,akkor felugrik ez egyértelmű.

De nem kell tőlük megijedni szerintem.

2014. jún. 9. 22:00
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Eddig csodálkozom, hogy nem ajánlottak be valami szaros 3 hengeres Sutyukit neked :D

Egyébként fogyasztásban kicsit több lesz, átírás lesz drágább, de azt csak egyszer kell fizetni, vagy csinlhatod üzemben tartóival, így átírás sincs :)

2014. jún. 9. 23:07
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen, én is csodálkozom. Sokkal negatívabb válaszokra számítottam, de ez így jó nekem. Így hamarabb megveszem, mint ha le akartak volna beszélni.
2014. jún. 9. 23:29
 19/20 anonim ***** válasza:

SOHA ne hagyd már magad lebeszélni a neked tetsző autóról, mert már inkább a szutyokit szeretni, vagy a hondát...

Ha neked tetszik, igenis emeld fel a hangod, hogy Márpedignekemezkell bammmeg..

És akkor neked lesz öröm, nekik irigység :)

2014. jún. 10. 00:44
 20/20 anonim ***** válasza:

ha nem feltétlenül ragaszkodsz a V-hez, a BMW sor 6-os motorjai is ugyanolyan szépen szólnak, és van 2-2,5-2,8 literes is, mindegyik elmegy 8-9 literrel ha normálisan vezetsz, E36 vagy E46 bódéban, bár a 2 literes nem is megy jobban mint egy átlagos sor 4-es 1.8-2.0 körüli gép, a nagyobbaknak több értelme van, mert hosszabbak a váltó/difi áttételek, így nem esznek többet azok sem, de azért jobban mennek...

az ilyen 20-30 literes ökörségeket, meg jobb ha meg se hallgatod, ez nem 7 literes karburátoros amerikai V8 dömper, hogy annyit egyen... egy 2-2,5 körüli gép simán elmegy 9 liter környékén, városban is max 12-13 ha nem lámpától lámpáig gyorsulgatsz...

szerintem az ilyen motorhang érdekben elkövetett vásárlásra az audi vagy a bmw a legjobb, régi A4 vagy E36, bontóból áradnak az alkatrészek, egyáltalán nem vészesek az árak...

2014. jún. 10. 02:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!