Mennyibe kerül éves szinten egy kis autó fenntartása üzemanyag nélkül?
Autóra gyűjtök mert kell a télre és úgy néz ki hogy egy 1000-es swiftre futja majd ha kapok ilyen autót 250.000ft körül.
Mennyi egy ilyennek a fenntartása ha max 5000km-t megyek vele évente?
10-10km-es oda-vissza távokra használnám főleg és igazából hidegben, télen lesz rá jobban szükségem.
Apámék kocsijának a fenntartása abból áll hogy üzemanyag kgbf, adó. 2 évente viszont 50-100.000ft a műszaki :S
Nem suzuki.
ha nincs nagyobb javítás akkor szerintem 2-3000ft számolj havonta(mert biztos valami elkopik előbb utóbb)
+kötelező bizti
akk műszaki előtt mindig javítanak rajt valamit, mert 30ból meg kell állni a műszakinak...
amúgy még van súlyadó is...
olaj+ szűrű cserék 2 évente (max három évente) ez is kb 8e ft
Elég sokba főleg az elején.
Megveszed, papírmunka kapásból 50-60 ezer forint(eredet vizsga, átarás, ilyen adó, olyan adó...)
Megvétel után olajcsere és vonzatai(olajszűrő, uzemanyagszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő) 13-15 ezer forint
Vezérlés csere (szíj, görgő, vízpumpa) minőségtől függően munkadíj nélkül 18-30 ezer forint
Ha kopott/öreg a gumi az is cserélni kell kb 45 ezer forint a szunyognál + téli is kell ha nincs vagy kopott/öreg. Ez szintén 45 ezer.
Ekkor még csak a kötelezővel vagy meg megvétel után.
Aztán mindig lesz valami hibája hisz öregszik. Valamint évente olajcsere + olajszűrő (többi ráér km-től függően de az olaj öregszik! és ez által jobban kopik a motor), valamint kétévente műszaki vizsga.
Én 2,5 éve vettem egy jó állapotú 2001-es f astrát, azóta kb 350000-et költöttem rá, de ebben voltak kényelmi/esztétikai dolgok is kb 170000 ft értékben(alufelni, fejegység, első hangszóró szett, gépi polírozás, egy elem újrafényezése), illetve egyszer kellett terven kívűl a fékredszerre 50000-ret rákölteni mert a főfékmunkahenger megadta magát és a kopottak részek is ki lettek cserélve.
Mindent összevetve egy olcsó autó fenntartása sem olcsó. Havonta 5-10000-be simán belekerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!