Elindulás dízel autóval?
Figyelt kérdés
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy ugye dízel autóknál nem muszáj gázt nyomni és úgy csusztatni a kuplungot, elindul alapjárati nyomatékkal is. Mi a helyzet mondjuk egy új 2.0 CR passattal? Azt olvastam hogy a mai CR dízelek 1500 fordulat alatt erőtlenek, tehát mondjuk ha egy ekkora (méretű,súlyú) autóval akarok elindulni, ugyanúgy kell kis gázt adni, mint egy benzinesnél?2014. jún. 3. 14:37
1/10 anonim válasza:
Nem kell gázt adni. Ezeknek a dízeleknek alacsony fordulaton erejük tényleg nincs, de nyomatékuk van rendesen (1000 körüli fordulatnál is 220-240 Nm körül), ami elég ahhoz hogy gond nélkül mozgassa az autót.
2/10 anonim válasza:
Én az 1,2es benzines G astraval is elindulok alapjáraton ha úgy van. Nehogy már egy már egy majdnem kétszer akkora köbcentis dízel ne tudjon elindulni. Maximum inkább az elketronika állítja le a motort, hogy ne terhelődjön túl, és ez miatt azt hiheti az ember, hogy lefullasztotta, közben az elektronika szólt bele.
3/10 anonim válasza:
benzines is elindul gáz adás nélkül, legfeljebb sokáig kell csúsztatni a kuplungot, és bazi lassan indulsz el.
4/10 anonim válasza:
Nem muszáj nyomni a gázt. De ha elindulás után úgyis nyomni kell, akkor miért gond, ha 1 másodperccel hamarabb, már az indulásnál rálépsz a gázra?
Nem bántásból, de ha ezt azért kérdezted, mert problémát okoz a vezetésnél, hogy induláskor gázt adj, akkor a környezeted és a saját érdekedben inkább ne vezess autót.
5/10 anonim válasza:
Googlemegmondja: ha a kuplung csúsztatásakor már gázt adsz akkor azzal a kuplungtárcsa életét rövidíted csak meg. Ez nem azt jelenti hogy valaki béna sofőr, hanem hogy nem nyomja fölöslegesen a pedálokat.
6/10 anonim válasza:
A gázt nem minden esetben a vezető adja... A modern, elektronikus motorvezérléssel ellátott autók igyekszenek tartani a beprogramozott alapjárati fordulatszámot, hogy ez most milyen beavatkozással történeik az mindegy (alapjárati motorral, folytószelepnyitással, befecskendezési idő növeléssel, stb) Tehát az hogy nem érünk a gázhoz az nem jelenti azt hogy a motorelektronika ne avatkozuk be az elindulás folyamatába egy kis gázadással. Van hogy ez a beavatkozás érezhető is, de van hogy teljesen észrevétlen.
7/10 anonim válasza:
Akkor rosszul hallottad. Vagyis erőtlenebb mint teljesítmény és nyomatékmaximumon, de egy benzineshez képest nem erőtlenebb. Az induláshoz amúgy sem kell 100+ lóerő meg 250+Nm nyomaték.
Én amúgy a dízelnek is nyomok gázt mondjuk egy piros lámpás indulásnál, mert haladni szeretnék. Csak a kuplunggal játszani pl dugóban araszolásnál szoktam.
8/10 A kérdező kommentje:
Nem a vezetéssel van gond, hanem hogy mióta van 8 éve jogsim azóta egyszer nem vezettem dízel autót, most viszont lehetőségem van egy 4 éves dízel passat megvételére ismerőstől , csak gondoltam nem megyek úgy oda kipróbálni, hogy azt se tudom , hogyan kell elindulni vele.
2014. jún. 3. 20:23
9/10 anonim válasza:
Ne aggódj emiatt. Próbáld ki az autót, és ha elsőre furcsa is lesz, ötödik indulásnál már megszokod. Minden autó más egy picit, szokni kell.
10/10 anonim válasza:
simán gázadás nélkül engedd fel lassan a kupplungot, persze ha gyorsabban akarsz indulni lehet gázzal is de egyébként nem kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!