Mit jelent egy kocsinál az, hogy CDTi?
CommonRail Diesel TurboInjection.
Vagyis közös nyomócsöves rendszerű nagynyomású injektoros befecskendezésű turbófeltöltéses dízel motorral szerelt jármű.
CDTI jelzést leginkább egyes Opel márkájú gépkocsik hátulján láthatsz.
Köszi!
És egy "jó" a motornak vagy inkább rossz? Ezt egyébként Honda Accordon láttam. A jó/rosszt pedig úgy értem, hogy ezek jellemzően rövidebbé teszik-e a motor élettartamát, vagy semeleges rá nézve?
"A jó/rosszt pedig úgy értem, hogy ezek jellemzően rövidebbé teszik-e a motor élettartamát, vagy semeleges rá nézve?"
Ez egy adott gyári technológiának az elnevezése. Minden gyártó modern dízelmotorjainak ugyanilyen az üzemanyagbefecskendezési rendszere, ugyanezt jelenti a tdci, crd, d4d, cdi, dci, csak más "fantázianevek rövidítései"
Az I az injectiont jelenti, nem intercoolert.
Ez a technológia elnevezése. A motor élettartamára nincs jellemzően befolyással. Persze minél bonyolultabb egy motor, annál nagyobb esély van a meghibásodásra. A turbóval és az üzemanyagrendszerrel gyakrabban lehet gond, mint egy sima szívó dízelnél. De a blokk élettartama az gyakorlatilag ugyan annyi. Konkrétan tudok olyan CDTI motorról, amiben már 600.000km van és megy minden gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!