Meg merjem vele csináltatni az autómat vagy sem?
Nő vagyok és engem szeretnek átverni a szerelők.
Egy szerelőm volt akiben megbíztam de mondta hogy rossz a kuplungom nagyon csúszik, érik a cserére mondta mennyiért csinálja.
Egy férfi ismerősöm lett aki autószerelő (IS) ment az autómmal előtte már mondta hogy mennyi ( fele annyit kért volna mint a fent említett) és mikor kipróbálta akkor mondta hogy ez nem csúszik, elmondta mi lesz ha már nem lesz jó.
Végül is mondott néhány hibát amit megcsinált rajta tegnap, és mondta hogy 10.000 km és a fékem nem fog fogni, ekkor már a kuplungot is meg lehet csináltatni stb.
Anya szerint inkább az elsőnek említett szerelővel csináltassam ne a másikkal, mert ez tapasztaltabb mindennap szerel a másik csak hetente 3-4 napot és olyan 3-4 autót, a másik meg tényleg rengeteget.
Mit tegyek? Én bízom az "új" szerelőbe.
Ismerős is mesélte, hogy neki egy női ismerőse vitte valahova a kocsit kuplungot szereltetni. Horror áron. A csávó mondta, hogy neki van egy jó barátja akit megkérdett és feleannyiért csinálta volna. A nő nem vitte hozzá, mert jaj már a másikkal beszélte és milyen visszamondani, blabla, hát így járt.
A 10k km az egyszerűbb használattal 1 év. Ha most jó a féked, akkor ne cseréltessed. A jó szerelő meg tudja állapítani, hogy mikor kell féket cserélni.
A kuplungot meg te is tudod ellenőrizni. Az autós iskolában megtanultál csúsztatni igaz? Tudod mit jelent.
Próbálj meg elindulni vele, óvatosan, és ha alig akar elindulni ott ahol kéne (de azért lassan megy), akkor csúszik.
Egyáltalán észleltél te valami hibát a kocsiban? Miért vitted szerelőhöz? Mi volt az indok?
Hűha! Kezdem előröl hogy jobban megértsétek!
A régi szerelőhöz is jártam mert volt egy két gondja az autómnak, meg egy ismerős őt ajánlotta amikor olaj csere és stb kellett csinálni.
Az a szerelő aztán mondta hogy rossz a hátsó híd azt is 100.000ft ért csinálta meg.
Lényegtelen, a szerelő ekkor azt mondta hogy rossz a kuplung nagyon csúszik.
Nem éreztem én hogy lassabban menne az autó. Mostanában megismerkedtem egy pasival aki mondta hogy autószerelő (félre ne értsétek csak beszédben kezdtünk el ismerkedni nem olyan szándékkal) megnézte az autót, mondta hogy igen hiba lesz majd, de még nem az. Azt mondta kkor fogom érezni hogy már 4 ezer fordulatszámnál jár az autó de nem gyorsul mikor indulok.
Korrekt volt, eszembe jutott hogy sűrűn fel forr a hűtő víz, ezt megnézettem vele, sajnos a ventilátorral van a baj, de rakott bele termosztáttat, kicserélte benne a kormányporvédőt mert már elvolt szakadva, a kormányösszekötő gömböt és ékszíjat!
Ekkor mondta hogy a fék körülbelül még 10.000kmt bír utána már nem fog fogni, szóval én saját eszem után azt gondoltam mivel meg van a a kuplung szett (már megvettem) majd a fékkel egyszerre kicseréli.
Egyébként a régi szerelő a kuplungot 23.000ftért, a mostani szerelő pedig 10.000ftért csinálná.
Nekem ez a pár ezer is sok egyébként, ezért szeretnék spórolni.
És azon variálok, vagyis én nem csak édesanyám, aki szintén annyit ért az autókhoz mint én, na szóval szerinte inkább vigyem a régi szerelőhöz és majd ő cserélje ki a féket meg ilyesmiket.
Mondjuk az igaz ő mindennap autókkal dolgozik, míg az új szerelő nem mindennap, de megbízom benne hiszen amikor vittem az autót az enyémmel együtt 4 autó volt ott amit szerelni kellett.
a 23k nem sok érte szerintem, a munkadíjra. Nekem faterom ismerőse csinálta, ő 15k-t kért el tőlem a munkára. Igaz a teljes kuplung szettet kellett cserélni meg a hidraulikus kinyomót, és volt vele pár gond még. Ez baráti ár volt.
A kérdés inkább az, hogy valóban kell e most ez. Mennyi volt a kuplung szett?
Ne azt nézd, hogy lassan megy a kocsi, hanem azt, hogy nehezen indul. Tudod mit jelent a csúsztatás egyáltalán?
Ugye parkolni nem 2-esben szoktál?
20ezer körül volt ez a kuplung szett!
Egyébként tudom hogy nem kell még egyenlőre cserélni, ez biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!