Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s50N, mi lehet a baja?

Simson s50N, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Tehát nem túl rég lett teljesen felújítva az egész simson.

ráment 75 ezer forint, és kb 5000km van benne azóta, de nagyon rossz az egész blokk.

Tehát alig akar menni, ameddig nem melegszik be addig lehet vele menni úgy ahogy, de kb 1 km után elmegy az ereje, 1 km alatt úgy bemelegszik hogy elmén az ereje, váltásoknál annyit visszaesik a fordulata, hogy alig bírja el a következő sebességet a 70kg-m alatt. ha meg jobban kihúzatom hogy könnyebben elbírja a következő sebességet, akkor, érzem hogy mingyá besz@rik. 3.-ba az utazósebessége az 30-35km/h 40-nél tovább nem lehet neki húzni, mert akkor onnantól tuti leáll és tolni kell ha 40 fölé húzom. kb 3500-as fordulatig szabad kihúzatni, onnantól hallom a hangján hogy nem jó neki, és hogy tuti tönkremén. de a 3500-as fordulatnál még alig van benne olyan erő hogy elbírja a következő sebességet, pedig egy jó simsonnak már 2500-as fordulatnál és elkéne bírnia a 2-est, nem pedig 3500-nál elkezd visszalassulni, meg elmén a hangja.

az előbb mentem vele kb 2 km-t és mikor megálltam és leállítottam akkor 3 méterről lehetett érezni hogy hogy bemelegedett, meg szaga volt.

mik lehetnek az ötletek?

A blokk az teljesen fel lett újítva, legalábbis a főtengely fel lett újíttatva, szimeringek, tömítések cseréje, henger fúratás, dugattyú meg a hozzátartozó dolgok, csapágyak cserélve. mi lehet a problémája? esetleg fel kellene fúratni a hengert újból, hogy esetleg valamilye nem passzolt a hengernél? hogy nem megfelelő a hézag a dugó és a henger között? vagy a gyűrűk? ja és kb 1500km után le lett véve a hengerfej megnézni, és tiszta égett volt a dugó, tiszta korom volt, tisztára meg volt lilulva meg égve. mikor összelett rakva felújításkor, akkor olyan volt hogy fél km után megsült volna rajta a tojás.

2014. máj. 31. 19:04
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
hát ma kiégetem a kipufogóját, mert a könyökbe belenéztem és 3mm vastagon áll benne a koksz. mikor össze lett rakva a simson akkor lett kiégetve a kipufogó, de akkor totál kiégett belőle mind.
2014. jún. 2. 14:22
 22/22 anonim ***** válasza:
Én is így voltam gyakran, állandóan csinálni kellett, fel lett újítva és rövid ideig jó volt, azt nem indult folyton gányoltam. És meguntam, vettem egy fain robogót, semmi baja, pedig nagyon sokszor meghajtottam már és használtan vettem 6-7 éves, szóval volt benne kilométer és még én is raktam bele, kb 60.000 km van és még semmi baja nincs, pöcre indul. Ezt a simson rég nem bírta volna az biztos.
2014. jún. 2. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!