Lada samara jó első autónak?
Egy első gazdás szamaráról lenne szó 93 évjáratú 1.5 benzin.gázos 5+R váltóval.
Egyébként a szomszédomnak lesz eladó kihasználatlanság miatt.
Az autó úgy néz ki mint ha új lenne.
150.000 ft ért ideadnák nekem + friss műszakival,a gázrendszere is érvényes még 5 évig.
Kérdésem az lenne érdemes még ilyen autókat venne vagy inkább keressek mást?
"most tudsz egy samarát jó állapotban szerinted jó áron és bele sem gondolsz hogy mennyivel jobb autód is lehetne.
szerintem ez hiba."
Bele gondoltam különben nem tettem volna fel ide kérdést!
Szóval én meg végkép nem értem miért vagdalkozol itt dirtboy,mikor pont ezért tettem fel a kérdést hogy megéri e még samarát venni.
De látom már még kérdezni sem szabad!
én sem sértegettelek, nem tudom miről beszélsz
pár éve ugyan olyan helyzetben voltam mint te,sőt még rosszabban mert nem volt 450 ropim,a meló helyem nekem 14kilométerre van,ez is stimmel,első autót vettem,3éves volt a jogsim akkor de nem vezettem előtte.
nézegettem olcsón fiat unot stb nagyon olcsó autót aztán kicsit feljebb mentem és találtam már fiat bravót.
utána olvasgattam,végül vettem is egyet kis alkudással 240ért.
egy fostalicska uno után lett egy szép kis bravom ami jobban is megy,keveset eszik,van elektromos ablakom,állítható kormányom,szervóm.
nem zajos 100km/h nál sem,pár ezerért kapok hozzá projektoros lámpát meg minden s zart ha meg nézed a racing bazárt.
én csak segíteni szeretem volna neked hogy ne ragadj le a fapad mellet ha nem muszáj,mert rá dobsz még egy kevés pénzt és sokkal jobb,kényelmesebb autód is lehet.
azon meg hogy első autó nem kell parázni,eleve ha teljes autó árát nézzük csak pár 100ezerről van szó de azért csak nem fogod totálkárosra törni.
kis horpadás javítás vagy lámpa törés meg pár ezres tétel a 300 ezres autókon is csak úgy mint a 150ezreseken.
na mindegy én nem írok többet,te dolgod csak aztán meg ne bánd úgy 5000km múlva,mert az átírás,vezérlés csere stb ára már nem jön vissza.
"csak aztán meg ne bánd úgy 5000km múlva,mert az átírás,vezérlés csere stb ára már nem jön vissza."
És arra mi garancia van hogy egy 300.000 ft értékű autónál nem kellesz vezérlést cserélni?
Vagy a Toyota carináról mi a véleményed?
Megbízható autók ezek?
nagyon drága fenntartani vagy csak rémhír hogy a japán autókhoz 3X annyiba kerül az alkatrész mint egy európaihoz?
természetesen 300ezres autón is kell és még az 5millás autón is kell hiszen az eladónak sosem szabad hinni a vezérlés csere idejét illetően.
ő azt mondja amit hallani akarsz, de ha elszakad akkor akár az egész motor kuka lehet.
szóval akárki akármilyen használt autót vesz a vezérműszíjat,feszítő görgőt,vízpumpát cserélni kell.
és ha te eladod az autót akkor az új tulaj is cserélni fogja mert nem fog hinni neked,tehát a pénzed ami benne van az elúszott,nem számíthatod hozzá.
ezért is szokták mondani hogy az autó árán kívül még kell vagy 100ropi ami átíratási költségek,vezérlés,olajcsere,szűrők cseréje teszi ki.
a régi toyoták tudtommal megbízhatóak,drágább az alkatrész hozzájuk mint a samarához de ha nem romlik el olyan sűrűn mint a samara akkor behozza az árát.
hogy mennyire is drágák ahhoz a típushoz az alkatrészek nézd meg neten az árakat,azt bármikor megteheted nem csak akkor ha már a tulajdonodban van az autó.
"köszönöm a válaszokat.Igen jó állapotú ez a szamara ami eladó lesz végig garázsban tartották egyébként és nincs szétrohdva mint az egyik válaszadó linkeiben lévő autó."
Az elöző tulajdonos nagy becsben, a garázsban tartotta. Csak az elmúlt 4 évben a szabad ég alatt alszik. Nem kímélem.
Samara alkatrészek:
vezérműszíj 2.700
vízpumpa:4.600
feszítőgörgő:2.800
kerékcsapágy:3.000/db.
ac:kb.5.000
gyújtásvezérlő:3.200-6.000
légszűrő:500
olajszűrő:850
hűtőradiátor:11.800
lakatolás baráti alapon, mindennel együtt:25.000
Hf tömítés+hengerfej felújítás baráti alapon:3.100+10.000
5m benzincső: 3.000
Összesen:75.550
200.000 alatt nem érdemes Ladát venni. Ez a 75.550 más autókhoz képest nem egy nagy összeg. Nyugati autókhoz képest még így is megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!